Fans van het battle royale-genre moeten Squid Game op Netflix checken

Zelf kende ik de reeks niet, maar op aanraden van mijn oudste zoon, buren en zelfs vrienden heb ik me laten overhalen om de serie Squid Game te checken op Netflix. Mijn eerste reactie? Jawadde, was datte…

Dat Koreanen er in slagen om met straffe reeksen op de proppen te komen, dat had ik reeds meermaals gezien. Maar wat ze met Squid Game op mijn televisiescherm toveren, dat is ongezien…

456 mensen, zowel mannen als vrouwen, en dit van alle leeftijden, maar vooral sukkelaars met zware financiële schulden, moeten het tegen mekaar opnemen in een reeks van kinderspelletjes zoals we die vroeger zelf speelden op school of in de chiro. Denk dan aan touwtje trek of een variant op schipper mag ik overvaren. Maar dit alles flink overgoten met een al even flinke portie geweld, bloed en Koreaans drama.

Het houdt een beetje het midden tussen de Hunger Games en battle royale, met een al even dodelijke twist. Maar zij die erin slagen te overleven, gaan wel met een flinke pot geld naar huis.

Meer ga ik er niet over vertellen. Maar check onderstaande trailer en bekijk dan de reeks op Netflix. Je zal je ogen niet geloven…

Gepubliceerd door Praga

De ouderdomsdeken van Pragalicious maar daarom zeker niet minder delicious dan het jonge grut van de crew. Wilde als kleine jongen een console kopen maar mocht niet van zijn papa. Dus sprak hij de gevleugelde woorden "Later als ik groot ben koop ik het allemaal zelf" Als jonge snaak was hij met zijn korte broek, witte sokken en sandalen vaste klant bij de lunaparken aan zee en op de kermis. Raakte in de ban van Snake en Pong, ging al snel door naar Quake, Hexen, Doom, Wolfenstein 3D en Delta Force. Maar de grote game changers waren Quake 3 Arena (1999) en Unreal Tournament (1999). Praga beweert trouwens dat hij het buitenechtelijke (of moeten we buitenaardse zeggen) kind is van Indiana Jones en Lara Croft. We zullen hem maar in zijn geloof laten... (of tijdig zijn medicatie geven)