Dying Light: Platinum Edition op 19 oktober naar Switch en Dying Light 2: Stay Human ook bevestigd voor Switch

Dying Light blijft voor mij een van de beste open-wereld games van de voorbije jaren. Ik ben nu volop de Enhanced Edition, nadat ik jaren geleden het origineel uitspeelde, aan het spelen zodat ik helemaal klaar ben voor de launch van Dying Light 2 in 2022.

Ook de Nintendo-fans kunnen binnenkort dit alles (her)beleven in Dying Light: Platinum Edition, dat naar Switch komt op 19 oktober, en Dying Light 2: Stay Human dat ook op Switch zal verschijnen. Dit tezamen met de andere versies trouwens.

Dit alles werd zelf bevestigd door ontwikkelaar Techland, waardoor Nintendo’s Switch er niet één maar wel twee toppers bijkrijgt de komende maanden.

Nieuw voor de Switch-versie is de mogelijkheid om met vrienden in lokale of online coöp te spelen. Voor coöp hoef je alleen maar twee consoles naast elkaar te zetten om te kunnen spelen. De Dying Light: Platinum Edition voor de Switch zal ook een fysieke versie bevatten met daarin een kaart van de omgeving, overlevingsgids en stickers.

Gepubliceerd door Praga

De ouderdomsdeken van Pragalicious maar daarom zeker niet minder delicious dan het jonge grut van de crew. Wilde als kleine jongen een console kopen maar mocht niet van zijn papa. Dus sprak hij de gevleugelde woorden "Later als ik groot ben koop ik het allemaal zelf" Als jonge snaak was hij met zijn korte broek, witte sokken en sandalen vaste klant bij de lunaparken aan zee en op de kermis. Raakte in de ban van Snake en Pong, ging al snel door naar Quake, Hexen, Doom, Wolfenstein 3D en Delta Force. Maar de grote game changers waren Quake 3 Arena (1999) en Unreal Tournament (1999). Praga beweert trouwens dat hij het buitenechtelijke (of moeten we buitenaardse zeggen) kind is van Indiana Jones en Lara Croft. We zullen hem maar in zijn geloof laten... (of tijdig zijn medicatie geven)