Weekendmenu: wat speelt en kijkt het Pragalicious-team dit weekend? (Week 38)

De Pragalicious-crew serveert je met veel plezier hun weekendplannen voor deze week. Wat staat er bij jullie op het menu dit weekend? Laat het ons zeker weten!


Praga

Weekend! En ik begin meteen met een serie op Netflix die je absoluut moet zien, namelijk Squid Game! Die serie is gewoon waanzinnig, en vooral waanzinnig goed! Je gaat je ogen en oren niet geloven! En ja ik gebruik al die uitroeptekens met opzet!

Qua games denk ik dat ik me ga wagen aan Kena: Bridge of Spirits. De spelduur ligt rond een 14-tal uurtjes, ideaal om in 1 weekend uit te spelen. Bovendien valt de prijs ook goed mee, namelijk 39,99 euro. En wat ik ook ga doen is mijn battle pass van Cold War van level 91 naar level 100 duwen.


MrRolfson

Wat is die werkweek voorbijgevlogen. Dat kan te maken hebben met het feit dat ik tot en met maandag in Center Parcs De Haan gelogeerd heb. Een fantastisch vriendenweekend waar we al anderhalf jaar hebben naar uitgekeken. Maar de rest van week was het opnieuw werken geblazen, dus mag er nu opnieuw uitgeblazen worden.

Dat ga ik samen met mijn kinderen doen door een paar potjes Fortnite te spelen. Verder duik ik ook dieper in de wondere wereld van Lost In Random. Mijn bevindingen daarvan lees je binnenkort op deze fijne website.

Zondag staat het WK wielrennen op het programma. Vanuit de luie zetel gaan we onze keel schor roepen om Wout naar het goud te schreeuwen. Benieuwd of ze ons tot in Leuven gaan horen…


Luca

Enkel positieve vooruitzichten wat dit weekend betreft. Ik kan niet wachten om met open armen dit weekeinde te mogen aanvatten. Eerst en vooral heb ik wederom het genoegen gekregen om met een mogelijke top game aan de slag te gaan, met name de timed PlayStation-exclusive, Kena: Bridge of Spirits. Met deze game zal ik dit weekend dus zeker nog enkele uren zoet zijn, waarna jullie mijn uitgebreide review zullen zien verschijnen op onze site.

Voor de rest zet ik nog steeds mijn overwinningstocht doorheen het prachtige Tsushima, én Iki-eiland, verder. Ik ben aan het proberen om de 100% completion rate te behalen en ben me daarom dus vooral aan het focussen op alle side-quests en collectible items. En ik spreek dan ook zeker vrijuit als ik zeg dat ik aardig op weg ben om de game volledig naar mijn hand te zetten. Tot nu toe heb ik me er nog altijd geen seconde mee verveeld.

Natuurlijk ben ik een rasechte Leuvenaar en zoals alle wielerliefhebbers hopelijk wel weten, strijkt het wereldkampioenschap hier neer dit weekend. Ik zou maar een flauwe fan zijn als ik dus niet even de tijd neem om langs het parcours te gaan staan en als een complete randdebiel de longen uit mijn lijf te schreeuwen. Maar man, wat heb ik daar zin in. Once in a lifetime experience…


RoMa

Nog even en de eindejaarsgekte qua gameperiode breekt volledig los. Dit weekend profiteer ik van de tijd om nog wat uren in Hades te stoppen. Ik kan begrijpen dat de game zoveel applaus kreeg want het is een enorm sfeervol en smaakvol geheel. 

Mijn laatste seizoen op FIFA 21 moet ik ook afwerken vooraleer nummer 22 het startschot krijgt. Voor het eerst in meer dan 7 edities heb ik (net) minder dan 200 uur deze FIFA gespeeld. Moet ik nu trots of triest zijn? Ik zeg al jaren dat ik minder FIFA en nóg meer variatie wou.  Al maandenlang zijn Fall Guys en Rocket League mijn constante darlings. Tijdens de komende maanden zullen ze ook naar de achtergrond verdwijnen, dus ga ik het er zeker nog eens van nemen.

Op Netflix ben ik op drie fronten actief. Drama komt er via de uitstekende Belgisch-Nederlandse reeks Undercover, met de held genaamd Tom Waes in de hoofdrol. Comedy krijg ik via het hilarische Community, dat me volledig in z’n grip heeft (Wie kent de meme “Hah! Gay!” nu niet?). De docureeks Medal Of Honor zorgt voor traantjes en bitterzoete verhalen.


Yakkoi

Dit weekend is all about Diablo II: Resurrected. De game kent een typische Blizzard release, dus eentje met een heleboel technische problemen. Wellicht zullen ze voor dit weekend opgelost zijn en kan ik losgehen met mijn maten. Als class heb ik eens voor de Assassin gekozen, en ga ik voor Claws als main wapen gaan. Hier gaan ongetwijfeld de meeste uurtjes in gestoken worden.

Naast Diablo gaan er uiteraard weer wat uurtjes gegrind worden op Old School Runescape. De nostalgie had me een week geleden al beet, waardoor het moeilijk is om de game aan de kant te leggen. Ongetwijfeld gaan er wat Slayer quests gedaan worden om Combat wat extra te trainen en de beruchte Dragon Quest I quest gaat ook sowieso geklaard worden. Verder zie ik wat het moment brengt.


Lazlo

Het reviewembargo is vervallen en iedereen kan eindelijk aan de slag met Death Stranding Director’s Cut. Dat wil zeggen dat ik nu eindelijk mag vertellen dat ik de voorbije weken het post-apocalyptische landschap van Kojima’s meesterwerk onveilig aan het maken was. En dat ga ik dit weekend zeker nog wat meer doen, want deze maffe game heeft z’n tentakels helemaal om me heen geslagen, als een opdringerige Hentai-octopus met verlatingsangst.

Toch staan niet alleen lange trektochten doorheen desolate landschappen op het menu de komende dagen. Er zal ook hier en daar een balletje geworpen worden in NBA 2K22, waar m’n playmaking shot creator naast een professionele basketbal-carrière zich intussen ook aan een hiphop-side hustle waagt. Als dat maar goedkomt.

Maar vanavond doe ik het even met wat minder scherm en meer sociale interactie, want één van m’n beste vrienden stelde voor een boardgame-avond te houden. Welke spellen er net op het menu staan, moeten we nog bepalen, maar ik ben in ieder geval helemaal klaar om al m’n vrienden het stof dat zich intussen op die boardgamedozen opstapelde te doen bijten. All in good spirit, uiteraard.


Ardtieboy

Waar blijft die nieuwe lockdown? Het normale leven draait normaal weer op volle toeren en dat heeft jammer genoeg ook een invloed op mijn gaminguurtjes doorheen de week. Ik heb dus niet veel ‘gekast’ deze week, al komt daar dit weekend misschien wel verandering in.

Met het schaamrood op de wangen moet ik bekennen dat zowel Deathloop als Pokémon Sword nog steeds niet op mijn ‘done’-stapeltje liggen. Dit weekend ben ik echter vastberaden om mijn Pokémon wat te levelen om ze voor het einde van het jaar de League uit te spelen. Een doenbare deadline, dunkt.

Ook Deathloop verdient nog heel wat liefde. Met een luttele twee uurtjes deze week kon ik echter niet iedere steen in de omgeving omdraaien. Zaterdag plan ik echter een langere sessie en hoop ik wat meer geheimen van de game te ontrafelen. Ben ik trouwens de enige die zich hardnekkig blijft verzetten tegen de walkthrough-videos die alle geheimen voor jou uit de doeken doen? Nee, ik wil alles zélf ontdekken.

Ook Hearthstone gaat deze week de revue passeren; zeker nu de gewone normale modus mijn houvast is. Daar komt binnen twee weken met de Mercenaries-modus misschien wel verandering in… Ik bereid me alvast voor.


Gepubliceerd door MrRolfson

MrRolfson draait al heel wat jaren mee in de gameswereld. Hij startte zijn carrière bij GUNK als journalist, vaste cameraman en monteur voor GUNKtv. Games met raceauto's en voetballers in de hoofdrol speelt hij het liefst. Maar hij is ook altijd te vinden voor een goede RPG en action/adventure game. Nintendo en Mario draagt hij een bijzonder warm hart toe, maar zijn favoriete game aller tijden is toch zonder enige twijfel Bioshock.