Join jij de Pragalicious crew!?

Pragalicious.com is op zoek naar gemotiveerde nieuwsposters met een passie voor videogames en entertainment.

Call of Duty, Apex Legends, Super Mario, FIFA, Battlefield, Deathloop, Bethesda, FPS, World of Warcraft, Assassin’s Creed, Tomb Raider, Uncharted, Sonic, DiRT, Halo, Red Dead Online, GTA, Ubisoft, Final Fantasy, Xbox Series X, PlayStation Move, Metroid Prime, Death Stranding, NBA 2K, Fallout, Doom, PSX, N64,…

“WTF ik ken al die termen!”

Dan is de kans heel groot dat jij wel wat weet over gaming! En vooral dat jij de geknipte persoon bent om ons team als nieuwsposter te komen versterken!

Als nieuwsposter (M/V/X) ben je verantwoordelijk voor het aanbrengen van boeiende nieuwsberichtjes, heet van de naald. Je kunt gebruik maken van een intuïtief back-end systeem en krijgt meteen een hele hoop bronnen mee van ons. Surf je regelmatig rond op het internet op zoek naar het laatste gaming nieuws en wil je deze delen met andere gamers, dan is dit zeker iets voor jou.

Wat verwachten wij?

 • Dat je een flexibele, verstandige en gedreven persoon bent die zich gemakkelijk weet te integreren in een groep. Een beetje pc-kennis kan ook geen kwaad, maar is geen vereiste.
 • Dat je over een heel goede kennis beschikt van het Nederlands, zodat wij je met een gerust hart kunnen laten posten.
 • Dat je ambitieus bent en er niet mee in zit om af en toe eens wat meer te presteren dan anders.
 • Dat je dit alles doet uit passie voor journalistiek of gaming.
 • Kennis van of video editing skills zijn altijd mooi meegenomen en zeker welkom.

Wat krijg je van ons?

 • Je zal nooit rijk worden met een vrijwilligersjob, maar, en dit is best uniek voor de branche, mensen die zich goed inzetten worden ook beloond. Dit in de vorm van gratis games, goodies, enzovoort. Verder leer je mensen binnen de gamesindustrie kennen en wie weet, is dit de overstap naar een vaste job binnen de gamessector.
 • Elke dag lezen mensen je nieuwsberichten op de website en onze sociale media, en leren ze jouw naam kennen.
 • Journalistiek/schrijverswerk staat mooi op je CV en wie weet is het wel de aanloop tot een heuse carrière in de game-industrie. Je legt immers contacten, leert mensen kennen en vooral die mensen leren jou kennen en wat je in huis hebt.
 • Als er leuke perstrips te bezoeken zijn, dan worden deze altijd verdeeld onder de geïnteresseerde, actieve niewsposters. Zo kan je eens een echt “gamingfeestje” meemaken of die game waarnaar je hard verlangt, eens exclusief spelen voor die in de rekken ligt.
 • Een leuke crewsfeer krijg je er gratis en voor niks bij!
 • Merken we na verloop van tijd dat je “het” in je hebt, dan groei je door naar onze vaste reviewers-team en mag jij bij jouw thuis de nieuwste games testen (en houden voor je persoonlijke collectie!)

Wie ben jij?

 • Ben je enthousiast, taalvaardig, een teamspeler en minstens 16 jaar oud? Schrijf je dan gerust in!
 • Je moet bereid zijn om toch dagelijks een half tot volledig uurtje met de site bezig te zijn, dus een grote motivatie is een must!
 • Leeftijd is maar van secundair belang, het is je gedrag die telt. Een site is maar zo sterk als de zwakste schakel, dus een sterk, volwassen team is belangrijk.
 • Ook moet je van alle markten/ genres/ platformen thuis zijn natuurlijk. Met andere woorden een brede open kijk op games is een must. Geen fanboys dus.
 • Interesse in de gamingwereld is een vereiste, ervaring in de sector een leuke extra.

Hoe wordt jij onze nieuwsposter?

Stuur vijf nieuwsberichten in een Word-document en zonder afbeeldingen naar redactie@pragalicious.com, begeleid door een uitgebreide introductie (wie, wat, waar, hoe lang, waarom… je snapt het wel). Deze berichten moeten gebaseerd zijn op waargebeurde feiten en dienen een bronverwijzing te bevatten. Het mag oud nieuws zijn, zolang ze maar onderbouwd is.

Zijn deze tekstjes ok, dan zullen we je contacteren, spreken we eens af en tonen we je op onze gebruiksvriendelijke backend.

Sowieso krijgen jullie van ons een persoonlijk mailtje terug. Dus als je het nu al voelt kriebelen, stuur ons dan zeker een mailtje.

Heb je vragen, mail die dan gerust naar redactie@pragalicious.com.

Gepubliceerd door MrRolfson

MrRolfson draait al heel wat jaren mee in de gameswereld. Hij startte zijn carrière bij GUNK als journalist, vaste cameraman en monteur voor GUNKtv. Games met raceauto's en voetballers in de hoofdrol speelt hij het liefst. Maar hij is ook altijd te vinden voor een goede RPG en action/adventure game. Nintendo en Mario draagt hij een bijzonder warm hart toe, maar zijn favoriete game aller tijden is toch zonder enige twijfel Bioshock.