Ubisoft geeft consoleversies van Far Cry 6 géén raytracing

Far Cry 6

Raytracing is een van dé paradepaardjes van de next-gen consoles uit de stal van Sony en Microsoft. Deze techniek zorgt ervoor dat licht en reflectie op een realistische manier wordt weergegeven.

Hoewel Far Cry 6 op PlayStation 5 en Xbox Series X zal verschijnen, heeft Ubisoft er bewust voor gekozen om deze techniek niet te gebruiken. Raytracing zal enkel en alleen in de PC-versie van de game zitten.

Dat heeft Stephanie Brenham, hoofdprogrammeur bij Ubisoft, bevestigd in een interview met WCCFTech. Ze geeft aan dat het team ervoor gekozen heeft om de hardware te gebruiken om de game zo vlot mogelijk te laten draaien in 4K en op 60fps. Daarbij komt het dynamisch weersysteem en de HD-textures die in de PlayStation 5- en Xbox Series X-versie zullen zitten.

Waarom er niet gekozen is om de gamers de keuze te laten en verschillende grafische instellingen te implementeren, is mij een raadsel. Al heb ik een vermoeden dat dit op een later moment nog wel eens zou kunnen worden toegevoegd via een patch…

Gepubliceerd door MrRolfson

MrRolfson draait al heel wat jaren mee in de gameswereld. Hij startte zijn carrière bij GUNK als journalist, vaste cameraman en monteur voor GUNKtv. Games met raceauto's en voetballers in de hoofdrol speelt hij het liefst. Maar hij is ook altijd te vinden voor een goede RPG en action/adventure game. Nintendo en Mario draagt hij een bijzonder warm hart toe, maar zijn favoriete game aller tijden is toch zonder enige twijfel Bioshock.

Eén opmerking over 'Ubisoft geeft consoleversies van Far Cry 6 géén raytracing'

  1. Toch merkwaardig dat alle devs blijkbaar “problemen” hebben om RTX toe te voegen. Gebruikt duidelijk heel wat resources om een game soepel te laten lopen, vandaar waarschijnlijk de keuze voor een veilige oplossing. Er zal met de tijd wel ervaring verkregen zijn dat het standaard wordt maar dat blijkt toch niet voor vandaag te zijn.

Reacties zijn gesloten.