Discord test samenwerking met YouTube

Deze nieuwe integratiefunctie zou de naam Watch Together krijgen, wat gebruikers toelaat om samen YouTube-videos te bekijken.

Discord heeft deze beslissing genomen nadat Google juridische stappen had ondernomen om enkele user-created bots, die voor hetzelfde doeleinde gebruikt werden, van de populaire chat service te halen.

Deze nieuwe feature is vanaf vandaag beschikbaar op een klein aantal Discord servers en lijkt heel hard op de normale screen sharing-functie, maar dan met enkele typische YouTube features. Het grootste verschil met de onofficiële bots is dat deze officiële YouTube-functie toelaat om ads af te spelen gedurende de Discord Watch Party.

Wanneer gebruikers een eerste keer gebruik maken van deze handige tool zal er eveneens een pop-up verschijnen die hen hiervoor waarschuwt en bovendien wat meer info geeft over deze samenwerking: “Watch Together was built by Discord, but powered by YouTube.”

Discord's New Watch Together Feature Lets You Watch YouTube Videos with  Friends | Beebom

Zoals reeds gezegd, is de tool momenteel beschikbaar op een klein aantal friends- en family-servers. De grotere servers zullen vermoedelijk nog enkele weken moeten wachten vooraleer ze kunnen profiteren van deze interessante samenwerking. Als je echter razend benieuwd bent naar het functioneren van deze nieuwe functie, dan kan je altijd al eens een kijkje nemen op de Discord’s game labs server.

Gepubliceerd door Luca

Al sinds zijn pre-tienerjaren is deze kerel gefascineerd door games en al het moois wat deze onuitputtelijke wereld te bieden heeft. Begonnen met games als RollerCoaster Tycoon, The Sims en Ratchet & Clank, verder doorgerold naar shooters als COD, en uiteindelijk terechtgekomen bij verschillende ARPG's. Er zijn maar weinig games die hij nog niet op zijn conto heeft staan, waarbij de PS5 tegenwoordig bekend staat als 'zijn' speeldomein. Al is er echter één reeks die zijn hart ongecontroleerd sneller doet slaan, met name 'The Souls Series'. Altijd bereikbaar voor tips & tricks indien je blijft worstelen met die ene onverslaanbare demoon.