Belgische ontwikkelstudio werkt aan Outcast 2: A New Beginning

Outcast 2

THQ heeft aangekondigd dat er gewerkt wordt aan het vervolg van de action-adventure game Outcast uit 1999. De game werd toen ontwikkeld door de Belgische studio Appeal en ook dit vervolg wordt door dezelfde mensen gemaakt.

De originele game werd door vele gamers én pers met open armen ontvangen. De game kreeg zelfs vele Game Of The Year-awards, waaronder die van het Amerikaanse GameSpot.

Nu, 22 jaar na het origineel, werkt de studio uit Charleroi aan het vervolg dat door het leven zal gaan als Outcast 2: A New Beginning. En de lat wordt duidelijk hoog gelegd, want de game zal niet alleen beschikken over een prachtige open wereld, maar het verhaal zal zich ook aanpassen op basis van jouw acties.

En die acties voer je uit in de persoon van Cutter Slade. Hij keert terug naar de wereld van Adelpha waar hij 20 jaar na de gebeurtenissen uit de originele game een opstand moet leiden. De planeet gaat namelijk gebukt onder het bewind van meedogenloze ondernemingen die enkel uit zijn op de grondstoffen van Adelpha. Tegelijkertijd nemen ze de bevolking gevangen of slachten ze hen gewoon af. Het is aan jou om een opstand te organiseren en de indringers te verdrijven zodat de inheemse bevolking opnieuw rustig kan ademhalen.

Het is nog niet bekend wanneer Outcast 2 het levenslicht zal zien op PlayStation 5, Xbox Series X|S en PC.

Gepubliceerd door MrRolfson

MrRolfson draait al heel wat jaren mee in de gameswereld. Hij startte zijn carrière bij GUNK als journalist, vaste cameraman en monteur voor GUNKtv. Games met raceauto's en voetballers in de hoofdrol speelt hij het liefst. Maar hij is ook altijd te vinden voor een goede RPG en action/adventure game. Nintendo en Mario draagt hij een bijzonder warm hart toe, maar zijn favoriete game aller tijden is toch zonder enige twijfel Bioshock.