Nacons eerste mobiele controller designed for Xbox is nu beschikbaar

Als je een Xbox Game Pass Ultimate-abonnement hebt lopen, kan je tegenwoordig zonder problemen games streamen naar je smartphone. Je kan hiervoor een Xbox-controller via bluetooth aan je smartphone hangen, maar er zijn ook andere oplossing.

Nacon heeft namelijk de MG-X ontwikkeld waardoor je comfortabel Xbox-games op je smartphone zou moeten kunnen spelen. Deze controller werd deze zomer al aangekondigd, maar is nu beschikbaar.

Deze controller beschikt over dezelfde asymmetrische lay-out en knoppen zoals we die kennen van de officiële Xbox-controller. Bovendien zit er in de controller een batterij met bijhorende USB-C aansluitingen waarmee je volgens Nacon tot 20 uur aan een stuk kan gamen.

Alle smartphones met een scherm tot 6,7 inch zijn compatibel met de MG-X, die vanaf nu verkrijgbaar is voor €99,99.

Gepubliceerd door MrRolfson

MrRolfson draait al heel wat jaren mee in de gameswereld. Hij startte zijn carrière bij GUNK als journalist, vaste cameraman en monteur voor GUNKtv. Games met raceauto's en voetballers in de hoofdrol speelt hij het liefst. Maar hij is ook altijd te vinden voor een goede RPG en action/adventure game. Nintendo en Mario draagt hij een bijzonder warm hart toe, maar zijn favoriete game aller tijden is toch zonder enige twijfel Bioshock.