Ontdek de aanpassingen aan de Jobs in Final Fantasy XIV Online: Endwalker

Final Fantasy Online

In de aanloop van de release van Endwalker, de nieuwste uitbreiding voor Final Fantasy XIV Online, werd er een nieuwe Letter from the Producer LIVE-uitzending uitgezonden.

Hierin vertelde Naoki Yoshida, de producer en director van de game over de verschillende aanpassingen voor elke job die Endwalker met zich mee zal brengen. Daarnaast deelde hij nieuws over aanpassingen voor de gevechten en de introductie van de gloednieuwe sage- en reaper-jobs. 

Dit is een samenvatting van de details over Endwalker die tijdens de livestream werden onthuld:

  • Job-aanpassingen – Voortbouwend op de veranderingen die werden doorgevoerd in Shadowbringers, levert Endwalker nieuwe gameplay-ervaringen voor Disciples of War- en Magic-jobs. De updates omvatten belangrijke veranderingen in de mechanics van de summoner-job, de toevoeging van single target-buffs voor alle healer-jobs, op timing gebaseerde effecten voor sommige verdediging-cooldowns en veel meer.
  • Duty Reward-aanpassingen – Na het voltooien van trials op de niveaus Normal en Extreme krijgen spelers naast een van de beschikbare wapenbeloningen ook een wapenkist, zodat spelers makkelijker de gewenste wapens kunnen krijgen.
  • Systeem-gerelateerde updates – Er worden diverse ‘quality of life’-verbeteringen toegevoegd, waaronder uitgebreide aanpassingsmogelijkheden voor de HUD, verbeterde richtfuncties en UI-updates.
  • Aanpassingen aan HQ-items – Om de inventaris overzichtelijker te houden en onbedoelde aanschaf van HQ-items te voorkomen, zullen bepaalde items, zoals verzamelde items, drops van vijanden en tokenuitwisselingsmaterialen, niet langer beschikbaar zijn als HQ-items. Gatherer-acties, -quests en -achievements worden dienovereenkomstig aangepast. Gecrafte voorwerpen en uitrusting blijven beschikbaar in zowel normale als hoogwaardige kwaliteit. 
  • Post-release patch-update – Om overbelasting van de servers te voorkomen, staat de implementatie van het Data Center Travel-systeem gepland voor na Patch 6.0.

Gepubliceerd door MrRolfson

MrRolfson draait al heel wat jaren mee in de gameswereld. Hij startte zijn carrière bij GUNK als journalist, vaste cameraman en monteur voor GUNKtv. Games met raceauto's en voetballers in de hoofdrol speelt hij het liefst. Maar hij is ook altijd te vinden voor een goede RPG en action/adventure game. Nintendo en Mario draagt hij een bijzonder warm hart toe, maar zijn favoriete game aller tijden is toch zonder enige twijfel Bioshock.