fbpx

Assassin’s Creed Valhalla Discovery Tour: Viking Age komt 19 oktober

Als er één videogamereeks geschikt is om gebruikt te worden op school, en dan in het bijzonder in de geschiedenislessen, dan is dat ongetwijfeld Assassin’s Creed. Vraag het maar aan meester Johan uit Geraardsbergen die Odyssey gebruikt in de lessen.

Na Origins en Odyssey krijgt nu ook Valhalla zijn, hoe zal ik het zeggen, interactieve geschiedenislesversie. Dit onder de noemer Discovery Tour: Viking Age.

Discovery Tour: Viking Age is een nieuwe educatieve modus in videogame Assassin’s Creed Valhalla, waarmee spelers vanaf 19 oktober de geschiedenis en cultuur van de Vikingtijd verkennen en er interactie mee hebben. De Discovery Tour is gratis voor alle bezitters van Assassin’s Creed Valhalla en is ook los verkrijgbaar voor PC.

Tevens is deze Discovery Tour voor de allereerste keer ook los verkrijgbaar voor PlayStation 5, Xbox Series X | S, PlayStation 4, Xbox One, Stadia en Luna in begin 2022.

Na Discovery Tour: Ancient Egypt en Discovery Tour: Ancient Greece, kunnen spelers in deze nieuwe educatieve modus voor Assassin’s Creed Valhalla het Vikingtijdperk ontdekken en zo meer te weten komen over de geschiedenis en tradities van die tijd. Discovery Tour: Viking Age is ontworpen in nauwe samenwerking met historici, archeologen en verschillende musea. Dit alles vormt een interactieve, meeslepende leerervaring, zonder conflicten of tijdsdruk, in een reconstructie van Noorwegen en Engeland in de negende eeuw.

In deze nieuwe toevoeging aan de Discovery Tour-serie ligt er meer nadruk op de verschillende verhaallijnen die spelers beleven, om zo een nog authentiekere ervaring mee te geven. Spelers stappen in de schoenen van verschillende Viking- en Angelsaksische personages uit die tijd en beleven hun kleine en grote verhalen. Tijdens deze gedenkwaardige avonturen ontdekken spelers details en anekdotes over het Vikingtijdperk door middel van interactie met de wereld en zijn vele inwoners.

Gepubliceerd door Praga

De ouderdomsdeken van Pragalicious maar daarom zeker niet minder delicious dan het jonge grut van de crew. Wilde als kleine jongen een console kopen maar mocht niet van zijn papa. Dus sprak hij de gevleugelde woorden "Later als ik groot ben koop ik het allemaal zelf" Als jonge snaak was hij met zijn korte broek, witte sokken en sandalen vaste klant bij de lunaparken aan zee en op de kermis. Raakte in de ban van Snake en Pong, ging al snel door naar Quake, Hexen, Doom, Wolfenstein 3D en Delta Force. Maar de grote game changers waren Quake 3 Arena (1999) en Unreal Tournament (1999). Praga beweert trouwens dat hij het buitenechtelijke (of moeten we buitenaardse zeggen) kind is van Indiana Jones en Lara Croft. We zullen hem maar in zijn geloof laten... (of tijdig zijn medicatie geven)

Ontdek meer van Pragalicious

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder