Sony sluit LittleBigPlanet-servers voor PlayStation 3 en PS Vita

Het leukste aan de LittleBigPlanet-reeks (2008) was je eigen levels maken, spelen en delen. Maar daar lijkt nu een einde aan te zijn gekomen. Slecht nieuws voor de fans dus.

Na een uitgebreid onderhoud waarbij de servers offline werden gebracht, blijven alleen de servers voor LittleBigPlanet 3 (PS4) online. Dat liet het team achter de games deze ochtend weten via Twitter.

 “Unfortunately, we need to permanently shut down our online services for: LittleBigPlanet, LittleBigPlanet 2, LittleBigPlanet 3 (PS3), and LittleBigPlanet PS Vita.

Opgelet, voor je de schijfjes tegen het plafond smijt! Weet dat alle single player-content en lokale co-op content, inclusief alle verschenen DLC, uiteraard wel toegankelijk blijven.

Gepubliceerd door Praga

De ouderdomsdeken van Pragalicious maar daarom zeker niet minder delicious dan het jonge grut van de crew. Wilde als kleine jongen een console kopen maar mocht niet van zijn papa. Dus sprak hij de gevleugelde woorden "Later als ik groot ben koop ik het allemaal zelf" Als jonge snaak was hij met zijn korte broek, witte sokken en sandalen vaste klant bij de lunaparken aan zee en op de kermis. Raakte in de ban van Snake en Pong, ging al snel door naar Quake, Hexen, Doom, Wolfenstein 3D en Delta Force. Maar de grote game changers waren Quake 3 Arena (1999) en Unreal Tournament (1999). Praga beweert trouwens dat hij het buitenechtelijke (of moeten we buitenaardse zeggen) kind is van Indiana Jones en Lara Croft. We zullen hem maar in zijn geloof laten... (of tijdig zijn medicatie geven)