Pokémon 25: The Album verschijnt 15 oktober

Het jubileumjaar voor Pokémons 25ste verjaardag zit er bijna helemaal op. Daar hoort uiteraard een feestje bij, en bij een feestje hoort natuurlijk muziek. Die muziek krijgen we op 15 oktober bij de release van Pokémon 25: The Album.

De viering van het 25-jarig jubileum werd afgetrapt met Post Malone’s verrassingscover ‘Only Wanna Be with You – Pokémon 25 Version’, de enorme hit van Hootie & the Blowfish uit de jaren 90, die hij zong tijdens het virtuele Pokémon-concert P25 Music in februari 2021.

Popicoon Katy Perry bracht in mei haar themanummer ‘Electric’ voor het album uit. Nieuwe nummers van Vince Staples (‘Got ‘Em’), Cyn (‘Wonderful’) en Mabel (‘Take It Home’) – verzameld op The Red EP – volgden in augustus, samen met het nummer ‘Game Girl’ van Louane. Fans die het digitale album vooruitbestellen, ontvangen deze zes nummers meteen.

Het verzamelalbum bevat daarnaast nieuwe nummers van  J Balvin, Lil Yachty, Jax Jones met Sinead Harnett, Yaffles (Japanse artiest/producer uit Tokio), en Tieraa Whack plus Zhu’s alternatieve uitvoeringen van de nummers op The Red EP. Deze uitvoeringen zijn te horen op The Blue EP, die vorige maand uitgebracht is.

Tracklist van Pokémon 25: The Album

 1. Katy Perry – Electric
 2. Jax Jones – Phases (with Sinead Harnett)
 3. Mabel – Take It Home
 4. Lil Yachty – Believing
 5. J Balvin – Ten Cuidado
 6. Cyn – Wonderful
 7. Vince Staples – Got ‘Em
 8. Louane – Game Girl
 9. Tierra Whack – Art Show
 10. Post Malone – Only Wanna Be With You (Pokémon 25 Version) 
 11. Yaffle – Reconnect (feat. Daichi Yamamoto & AAAMYYY)*
 12. Mabel – Take It Home (ZHU Remix)
 13. Cyn – Wonderful (ZHU Remix)
 14. Vince Staples – Got ‘Em (ZHU Remix)

Gepubliceerd door Praga

De ouderdomsdeken van Pragalicious maar daarom zeker niet minder delicious dan het jonge grut van de crew. Wilde als kleine jongen een console kopen maar mocht niet van zijn papa. Dus sprak hij de gevleugelde woorden "Later als ik groot ben koop ik het allemaal zelf" Als jonge snaak was hij met zijn korte broek, witte sokken en sandalen vaste klant bij de lunaparken aan zee en op de kermis. Raakte in de ban van Snake en Pong, ging al snel door naar Quake, Hexen, Doom, Wolfenstein 3D en Delta Force. Maar de grote game changers waren Quake 3 Arena (1999) en Unreal Tournament (1999). Praga beweert trouwens dat hij het buitenechtelijke (of moeten we buitenaardse zeggen) kind is van Indiana Jones en Lara Croft. We zullen hem maar in zijn geloof laten... (of tijdig zijn medicatie geven)