In Human Pinball stuitert een freerunner als een volleerde knikker door een gigantische flipperkast

Onder het motto “zot zijn doet geen zeer” en “er mag al eens gelachen worden” een berichtje om een lach op ons gezicht te toveren, of een mond vol verbazing…

De creativiteit van de Letse freerunner Pasha petkuns kent echt géén grenzen. In zijn nieuwste video – Human Pinball – stuitert hij door een reusachtige flipperkast. Die is maar liefst 16 meter hoog en heeft een speelveld van 23 meter lang met een helling van 45 graden.

Een serieuze uitdaging dus, want om de bijna onmogelijke flips, jumps en grabs te kunnen uitvoeren moest Pasha echt al zijn skills en ervaring in freerunning en parkour aanspreken.

De background van de flipperkast is een grote wereldkaart met een vliegtuig, de Eiffeltoren en het Vrijheidsbeeld om maar enkele leuke details te noemen. De flipperkast bouwen duurde zeven weken, het shooten van de video drie.

Gepubliceerd door Praga

De ouderdomsdeken van Pragalicious maar daarom zeker niet minder delicious dan het jonge grut van de crew. Wilde als kleine jongen een console kopen maar mocht niet van zijn papa. Dus sprak hij de gevleugelde woorden "Later als ik groot ben koop ik het allemaal zelf" Als jonge snaak was hij met zijn korte broek, witte sokken en sandalen vaste klant bij de lunaparken aan zee en op de kermis. Raakte in de ban van Snake en Pong, ging al snel door naar Quake, Hexen, Doom, Wolfenstein 3D en Delta Force. Maar de grote game changers waren Quake 3 Arena (1999) en Unreal Tournament (1999). Praga beweert trouwens dat hij het buitenechtelijke (of moeten we buitenaardse zeggen) kind is van Indiana Jones en Lara Croft. We zullen hem maar in zijn geloof laten... (of tijdig zijn medicatie geven)