Bevestigd: Gearbox werkt aan een nieuwe Brothers in Arms

Eindelijk! Wat was Gearbox en Ubisoft Brothers in Arms-reeks (2005-2014) een fantastische reeks! Amai, elke keer als we naar de Ubidays in Parijs gingen, een eeuwigheid geleden ondertussen, was het feest wanneer het over die serie ging. En het ziet er naar uit dat we ons opnieuw mogen opmaken voor een feestje…

Niemand minder dan Gearbox CEO Randy Pitchford heeft immers in een interview bevestigd dat de studio bezig is met het ontwikkelen van een nieuwe Brothers in Arms-game. Hij voegt er wel meteen aan toe dat het nog veel te vroeg is om de game aan te kondigen of er iets meer over te vertellen. Maar het feit dat de baas het zelf heeft bevestigd, is al genoeg voor ons.

Dit deed hij in een interview met Insomniac Games CEO Ted Price voor de AIAS Game Maker’s Notebook-podcast. Hij zei daarin het volgende:

It sucks because I know there’s a lot of people —we’re working on another Brothers In Arms game—but I’m not saying shit until we have it. We have fans that really love that [series], but they’re just going to have to suffer.

Kort samengevat, de Brothers in Arms-reeks is een tactische shooter-reeks van Gearbox Software, die tussen 2005 en 2014 furore maakte. Het begon met Brothers in Arms: Road to Hill 30 (2005), Brothers in Arms: Earned in Blood (2005), en Brothers in Arms: Hell’s Highway (2008) en eindigde in 2014 met Brothers in Arms 3: Sons of War. De verhaallijn nam ons mee naar de bevrijding van Europa en de landing in Normandië tijdens de Tweede Wereldoorlog.

Voordien hadden we al EA’s Medal of Honor: Allied Assault gehad en de reeks Band of Brothers, en was mij betreft was de Brothers in Arms-serie mijn manier om Band of Brothers te ervaren. Ik was/ben nog steeds fan van alles wat WOII en de landing in Normandië te maken heeft trouwens.

Gepubliceerd door Praga

De ouderdomsdeken van Pragalicious maar daarom zeker niet minder delicious dan het jonge grut van de crew. Wilde als kleine jongen een console kopen maar mocht niet van zijn papa. Dus sprak hij de gevleugelde woorden "Later als ik groot ben koop ik het allemaal zelf" Als jonge snaak was hij met zijn korte broek, witte sokken en sandalen vaste klant bij de lunaparken aan zee en op de kermis. Raakte in de ban van Snake en Pong, ging al snel door naar Quake, Hexen, Doom, Wolfenstein 3D en Delta Force. Maar de grote game changers waren Quake 3 Arena (1999) en Unreal Tournament (1999). Praga beweert trouwens dat hij het buitenechtelijke (of moeten we buitenaardse zeggen) kind is van Indiana Jones en Lara Croft. We zullen hem maar in zijn geloof laten... (of tijdig zijn medicatie geven)

Eén opmerking over 'Bevestigd: Gearbox werkt aan een nieuwe Brothers in Arms'

Reacties zijn gesloten.