Chinese gamers niet blij met Life is Strange: True Colors

Lazlo was tot over zijn oren enthousiast over Life is Strange: True Colors. In zijn review loofde hij het verhaal, de cast en de dromerige sfeer van Haven. Maar niet iedereen kan de nieuwste Life Is Strange-game smaken zo blijkt.

Hoewel de game het bij de gamers over de hele wereld erg goed doet, zijn de commentaren vanuit een bepaald land niet meteen positief te noemen.

Op Steam zijn er heel wat Chinese gamers die de game afraden en een erg negatieve recensie achterlaten. Niet dat ik vloeiend Chinees spreek, maar met Google Translate kom je toch al een eindje.

Zo verwijten de gamers ontwikkelaar Deck Nine van politieke inmenging door de Tibetaanse vlag in de game te steken. Deze vlag is te zien in de winkels Treasures of Tibet. China aanziet Tibet als onderdeel van hun land, terwijl de Tibetanen, en andere landen, hun land als onafhankelijk beschouwen.

Ik ga me hier niet uitspreken over wie wel of niet gelijk heeft, het is jammer dat een volledige game wordt afgekraakt voor de digitale afbeelding van een vlag.

© PCGamesN

Gepubliceerd door MrRolfson

MrRolfson draait al heel wat jaren mee in de gameswereld. Hij startte zijn carrière bij GUNK als journalist, vaste cameraman en monteur voor GUNKtv. Games met raceauto's en voetballers in de hoofdrol speelt hij het liefst. Maar hij is ook altijd te vinden voor een goede RPG en action/adventure game. Nintendo en Mario draagt hij een bijzonder warm hart toe, maar zijn favoriete game aller tijden is toch zonder enige twijfel Bioshock.