Weekendmenu: wat speelt en kijkt het Pragalicious-team dit weekend? (Week 36)

De Pragalicious-crew serveert je met veel plezier hun weekendplannen voor deze week. Wat staat er bij jullie op het menu dit weekend? Laat het ons zeker weten!


Praga

Dit weekend kies ik voor de klussenier- en vloerenleggerklasse… Natuurlijk niet in een of andere game maar wel in het echt. Ik heb namelijk aan mijn broer beloofd dat ik, onhandige kluns die ik ben, hem ga helpen bij het leggen van een nieuwe vloer in zijn veranda. Komt dat zien, komt dat zien zou ik zeggen.

Als ik het presteer om niet op mijn vingers of handen te meppen met een of andere sloophamer, of wat heb je nodig om vloeren te leggen, dan ga ik zeker Cold War spelen. Mijn battle pass is namelijk 80 en ik wil graag snel naar de 100. Tussendoor wat single player-plezier met de Franse meisjes in Valhalla wanneer ik Parijs bestorm en een pintje mede drinken op de Champs Elysées.

En series? Ik heb me laten vertellen dat La Casa de Papel weer terug is op Netflix en als fan van het eerste (en ook tweede) uur wil ik natuurlijk maar al te graag te weten komen hoe dat verhaal gaat aflopen.


MrRolfson

Mijn eerste werkweek zit er helemaal op en ik ben dan ook blij dat het weekend is aangebroken. Enerzijds omdat het opnieuw even wennen was om terug te werken na een maand vakantie, anderzijds omdat de kinderen weer mijn richting uitkomen.

Afhankelijk van het weer zal er dus op stap gegaan of gezellig binnengebleven worden. Dat laatste zal sowieso gecombineerd worden met het nodige spelplezier. Zondagavond om 22u staat ook het slotevent in Fortnite op het programma. Hopelijk kan ik samen met mijn vrienden die vervloekte aliens voor goed de ruimte in knallen!


Luca

Ook deze week zet ik mijn zegetocht doorheen Tsushima ongenaakbaar verder. Ondertussen heb ik bijna heel Toyotama en Izuhara reeds bevrijd van al dat Mongools gespuis en kan het eiland eindelijk weer wat herademen. Mijn queeste blijft echter aartsmoeilijk en ik zal nog heel wat krijgers moeten rekruteren om Khotun Khan te kunnen verslaan. Maar met mijn oom ondertussen weer aan mijn zij, is dit al een serieuze aderlating voor de vijand. Mijn vingers blijven elke dag bloedheet staan om weer verder te kunnen spelen.

Met zo’n topper als Ghost of Tsushima in de disclezer van je PS5 heb je eigenlijk niet veel reden meer om nog een andere game te zoeken, laat staan te spelen. Daarom dat ik jullie voor de rest ook niet al te veel meer kan vertellen. Het is wel weer de laatste maand van de, voor mij iets te kortdurende, zomervakantie. Positief hieraan is natuurlijk wel dat er weer wat nieuwe games in het verschiet staan. Ikzelf kijk bijzonder hard uit naar Kena: Bridge of Spirits en Lost Judgment, die laatste is het vervolg van de Yakuza-spinoff; Judgment, die ik begin dit jaar heb mogen reviewen. Enkel positieve vooruitzichten dus.


Lazlo

Oh boy, wat is de nieuwe Life is Strange een fantastische game. Na een eerste playthrough is het tijd om wat alternatieve paden naar het einde te verkennen. Dit weekend kun je me dus voornamelijk in het dromerige Haven van True Colors terugvinden.

Maar het wordt niet al Life is Strange wat de klok slaat. Het najaar is officieel begonnen, dus er valt nog wat reviewwerk te verrichten. Welke game ik momenteel aan de tand voel, kan ik nog niet verklappen. Wel weet ik nu al dat ik er heel wat uren zoet mee zal zijn.

En als ik dan toch eens niet aan het gamen ben (je weet wel, ouderlijke plichten en dergelijke) dan plof ik neer op de sofa voor weer eens een andere Pixar-film. We zitten zo goed als aan het einde van onze marathon, wat wil zeggen dat ik deze films nog niet eerder zag. Benieuwd of Onward me dit weekend weet te bekoren.


RoMa

Eindelijk ben ik begonnen aan The Outer Worlds. Die game lag al maanden mooi glimmend in z’n plastiekje naar mij te lonken. Ken je dat, zo’n game die je altijd wil beginnen spelen maar je raakt er nooit aan? Ik ben er eindelijk toe gekomen. De eerste uren zijn alvast geweldig. Een heerlijk diepgaande, kleurrijke RPG waar de Fallout-invloeden vanaf druipen. Voeg daaraan een vreemde dosis sci-fi western toe en je hebt een smakelijk geheel.

Dit weekend knal ik ook doorheen de eerste bèta van Call Of Duty: Vanguard. Hopelijk kan die me meer imponeren dan de Alpha, waar ik niet meteen warm van werd.

Op Netflix ben ik begonnen met seizoen 7 van Brooklyn Nine-Nine dat eindelijk online staat. Wat een hilarische reeks blijft dat toch. Serieuzer gaat het eraan toe in de docureeks Greatest Events Of WW2 In Colour. De mens is een gruwelijk beest.


Ardtieboy

Toegeven, door de drukte van de laatste weken werden mijn gaming-uurtjes de laatste tijd sterk gereduceerd. De PlayStation Showcase van gisteren legde nog maar eens de vinger op wonde; ik moet dringend de draad(loze controller) weer oppikken.

Eerder deze week vatte ik de koe bij de horens en startte ik met Sonic Colors: Ultimate, een remake van de originele game uit 2010. Jammer genoeg mag je dat als een valse start beschouwen, want een groot succes is de game helaas niet. Een review van de game volgt binnenkort!

De showcase van gisteren confronteerde mij nogmaals met het feit dat ik de laatste God of War nog niet uitspeelde. Het feit dat ik de naam ‘Loki’ nog niet kende, is een teken dat ik duidelijk wat zaken gemist heb. Thanks for pointing that out, Lazlo. Ik ga dus binnenkort terug het schijfje in mijn PlayStation rammen en eindelijk eens dat mysterie rond Kratos en ‘Boy’ uitpluizen.

Voor de rest probeer ik ook terug Pokémon Sword op te pikken; daar sta ik op het punt de Pokémon League te winnen. Het zou jammer zijn mijn progressie te laten verwateren na het harde labeur van de laatste weken.


Yannick

Dit weekend zullen er genoeg uurtjes besteed worden aan mijn Soulsborne marathon. Inmiddels zit ik op de helft van Dark Souls 3, waarna ik nog Bloodborne, Sekiro – Shadows Die Twice en Demon’s Souls moet klaren voor Elden Ring het levenslicht zien. Het is een verfrissende ervaring om de games te herspelen en de verschillende NPC questlines met een guide te volgen. Onion Knight Siegward of Catarina moest in deze playthrough helaas het loodje leggen tegen Yhorm the Giant, aangezien ik te lang aan het sukkelen was om de Storm Ruler te equippen.

Verder maak ik nog tijd om Mass Effect 3 verder te spelen, hopende dat de andere alienrassen niet zoals de Batarians tegen mij zullen keren. Tussenin maak ik nog tijd vrij voor een paar potjes Hunt: Showdown en ga ik met een vriend nog wat Gears 5 op Insane spelen. Qua series ben ik al door het nieuwe halve seizoen van La Casa Del Papel, dus ik heb weer m’n volledige focus op het derde seizoen van Stranger Things.


Gepubliceerd door MrRolfson

MrRolfson draait al heel wat jaren mee in de gameswereld. Hij startte zijn carrière bij GUNK als journalist, vaste cameraman en monteur voor GUNKtv. Games met raceauto's en voetballers in de hoofdrol speelt hij het liefst. Maar hij is ook altijd te vinden voor een goede RPG en action/adventure game. Nintendo en Mario draagt hij een bijzonder warm hart toe, maar zijn favoriete game aller tijden is toch zonder enige twijfel Bioshock.