The Witcher: Ronin is gearriveerd op Kickstarter

The Witcher-universum, dat zijn boeken, live- action en animatieseries en uiteraard de fantastische videogames. Maar er komt meer aan, iets dat de fans van de serie en in het bijzonder comicbook-verzamelaars zeker zal interesseren.

Wat dacht je bijvoorbeeld van The Witcher: Ronin. Dit is een originele strip, gemaakt en uitgegeven door CD Projekt RED, die de duistere fantasiewereld van The Witcher vertaalt naar een feodale Japanse setting.

Ook hier draait het verhaal rond monsterdoder Geralt, die zich door Yokai-geteisterde landen moet wagen terwijl hij de mysterieuze Lady of Snow Yuki Onna probeert op te sporen.

De Kickstarter campagne is gericht op de exclusieve Hard Copy Collector’s Edition van de manga, die het hoofdverhaal van de strip bevat, drie korte stripverhalen met fan-favoriete Witcher personages, evenals achter de schermen content – met meer extra content gepland om te worden toegevoegd tijdens de campagne.

Op dit moment kunnen backers het project steunen via meerdere pledge niveau’s die, naast de Hard Copy Collector’s Edition van de manga, backers ook extra artwork geven gemaakt door manga artiest Hataya – die al het artwork voor The Witcher tekent: Ronin.

Bovendien kunnen donateurs hun toezegging aanvullen met een aantal extra’s, waaronder een set van 5 decoratieve speldjes met Ronin-thema, en een draagtas. De campagne is ook van start gegaan met een speciaal Early Bird-aanbod voor supporters die de campagne steunen en hun exemplaar van The Witcher: Ronin binnen de eerste 24 uur reserveren. Degenen die dat doen, ontvangen bij hun toezegging een monochrome miniatuur van 12 cm, waarop Geralt in gevecht is met een dodelijke Tengu.

Gepubliceerd door Praga

De ouderdomsdeken van Pragalicious maar daarom zeker niet minder delicious dan het jonge grut van de crew. Wilde als kleine jongen een console kopen maar mocht niet van zijn papa. Dus sprak hij de gevleugelde woorden "Later als ik groot ben koop ik het allemaal zelf" Als jonge snaak was hij met zijn korte broek, witte sokken en sandalen vaste klant bij de lunaparken aan zee en op de kermis. Raakte in de ban van Snake en Pong, ging al snel door naar Quake, Hexen, Doom, Wolfenstein 3D en Delta Force. Maar de grote game changers waren Quake 3 Arena (1999) en Unreal Tournament (1999). Praga beweert trouwens dat hij het buitenechtelijke (of moeten we buitenaardse zeggen) kind is van Indiana Jones en Lara Croft. We zullen hem maar in zijn geloof laten... (of tijdig zijn medicatie geven)