Er is iets merkwaardigs aan de hand met de knoppen van je Xbox-controller

Controllers, als gamers hebben we ze dagelijks in onze handen bij het spelen van onze favoriete games. We nemen ze blindelings vast, kennen de mogelijkheden, toetsen en triggers van buiten, weten welke letters of afbeeldingen waar staan. En dat is het zowat.

En toch is er op Reddit heel wat heisa ontstaan rond de Xbox-controller, niet vanwege drifting ofzo, maar wel vanwege het verontrustende verschil in de grootte van de lettertoetsen.

Wie let daar nu op, of denkt daar nu aan zou je zeggen. Wel op Reddit was een topic hierover genoeg om meer dan 20K upvotes te halen. En wat is dan het probleem?

Wel, iemand stelde vast dat de B-toets bijvoorbeeld dubbel zo groot is als de Y-, X- en A-toets. En dus begon de speculatie over de mogelijke redenen hiervoor.

Het blijkt dat elke Xbox controller, of het nu voor de Xbox One, Xbox Series X, of Xbox Series S is, allemaal twee printplaten, ook wel PCB’s genoemd, heeft die boven mekaar werden geplaatst. De contacten voor de A-, X- en Y-knoppen op de Xbox-controller zijn geplaatst op de bovenste printplaat, terwijl de B-knop is geplaatst op de printplaat die lager in de controller zit, vandaar dat hij langer is omdat hij verder moet reiken naar de printplaat die eronder zit.

Volgens anderen is het omdat de B meer naar de gebogen buitenkant van de controller gepositioneerd werd. Maar ga eens neuzen op Reddit, misschien heb jij een logische verklaring voor die positionering?

Ge moet er maar aan denken, denken we dan. Ik had daar nog nooit aan gedacht, laat staan een verklaring voor gezocht…

Hieronder de Daltons van de Xbox-controller. (Afbeelding van Reddit)

Gepubliceerd door Praga

De ouderdomsdeken van Pragalicious maar daarom zeker niet minder delicious dan het jonge grut van de crew. Wilde als kleine jongen een console kopen maar mocht niet van zijn papa. Dus sprak hij de gevleugelde woorden "Later als ik groot ben koop ik het allemaal zelf" Als jonge snaak was hij met zijn korte broek, witte sokken en sandalen vaste klant bij de lunaparken aan zee en op de kermis. Raakte in de ban van Snake en Pong, ging al snel door naar Quake, Hexen, Doom, Wolfenstein 3D en Delta Force. Maar de grote game changers waren Quake 3 Arena (1999) en Unreal Tournament (1999). Praga beweert trouwens dat hij het buitenechtelijke (of moeten we buitenaardse zeggen) kind is van Indiana Jones en Lara Croft. We zullen hem maar in zijn geloof laten... (of tijdig zijn medicatie geven)

Eén opmerking over 'Er is iets merkwaardigs aan de hand met de knoppen van je Xbox-controller'

  1. Heb zelf het probleem dat de rechter trigger “sticky” is en ben zelfs erg secuur met mijn spullen dus na wat zoekwerk blijkt ook daar een serieus probleem te zijn.

Reacties zijn gesloten.