Turbo Overkill wordt een mix van Quake, Duke Nukem en Doom

Turbo Overkill

Amai, heftig trailerken van deze Turno Overkill. Zeker op een maandagochtend op je nuchtere maag is het geen goed idee om dit soort trailer geserveerd te krijgen. Maar het is dan ook zwaar de moeite.

Zoals je in de titel al kon lezen wordt Turbo Overkill, de naam zegt het zelf al eigenlijk, een mix tussen Quake, Duke Nukem en Doom. Al zou ik daar ook een snuifje Painkiller aan durven toevoegen.

En natuurlijk hoort er bij dat knalfestijn ook een verhaal: Jij bent Johnny Turbo, een “half metalen, half menselijke, half gekke” cyborg die tot de tanden bewapend is met verborgen armraketten en een kettingzaag op je onderbeen. Johnny keert terug naar zijn geboortestad Paradise en ontdekt dat de hele bevolking bezeten is door Syn, een opstandige AI. Johnny heeft geen geld meer om zijn verleden te ontvluchten en gaat op zoek naar een beloning om Syn te vernietigen. Helaas willen rivaliserende premiejagers dat geld ook.

Turbo Overkill, dat zich laat omschrijven als een brutale en meedogenloze first-person shooter die cyberpunk visuals combineert met de eerder genoemde legendarische titels. moet in 2022 verschijnen voor PlayStation 5, Xbox Series, PlayStation 4, Xbox One, Nintendo Switch, en PC via Steam, GOG en Epic Games Store.

Gepubliceerd door Praga

De ouderdomsdeken van Pragalicious maar daarom zeker niet minder delicious dan het jonge grut van de crew. Wilde als kleine jongen een console kopen maar mocht niet van zijn papa. Dus sprak hij de gevleugelde woorden "Later als ik groot ben koop ik het allemaal zelf" Als jonge snaak was hij met zijn korte broek, witte sokken en sandalen vaste klant bij de lunaparken aan zee en op de kermis. Raakte in de ban van Snake en Pong, ging al snel door naar Quake, Hexen, Doom, Wolfenstein 3D en Delta Force. Maar de grote game changers waren Quake 3 Arena (1999) en Unreal Tournament (1999). Praga beweert trouwens dat hij het buitenechtelijke (of moeten we buitenaardse zeggen) kind is van Indiana Jones en Lara Croft. We zullen hem maar in zijn geloof laten... (of tijdig zijn medicatie geven)