Het tekort aan chips voor de PS5 gaat nog minstens een jaar duren

PlayStation 5

Er duiken links en rechts al wat meer PS5-consoles op, maar niet voldoende om aan de grote vraag te voldoen. Het ziet er echter naar uit dat we niet te snel op beterschap moeten rekenen.

Sony wil niets liever dan zijn voorraad PS5-consoles aandikken zodat iedereen die een PS5 wil aanschaffen daartoe de kans krijgt. Het enorme tekort aan microchips smijt echter roet in die plannen. En hoewel heel wat bedrijven hun best doen om dit probleem te verhelpen, zullen de tekorten waarschijnlijk nog minstens een jaar duren.

Bloomberg deed een onderzoek naar het tekort aan halfgeleiders in de tech-industrie, nu blijkt dat Toshiba consumenten en bedrijven waarschuwt dat het tekort nog minstens een jaar zal aanhouden. Hoewel het bedrijf langetermijnplannen heeft om de productie van halfgeleiders in de toekomst op te voeren, zal de uitvoering van deze plannen tijd kosten.

Takeshi Kamebuchi, directeur halfgeleiders bij Toshiba, zegt: “Het aanbod van chips zal tot minstens september volgend jaar zeer krap blijven. In sommige gevallen is het mogelijk dat we sommige klanten pas in 2023 volledig kunnen bedienen.”

Maar zoals we al zeiden in het begin, er duiken er meer en meer op in de handel, dus met wat geluk en wat geduld kan je er misschien toch nog (snel) eentje scoren.

Gepubliceerd door Praga

De ouderdomsdeken van Pragalicious maar daarom zeker niet minder delicious dan het jonge grut van de crew. Wilde als kleine jongen een console kopen maar mocht niet van zijn papa. Dus sprak hij de gevleugelde woorden "Later als ik groot ben koop ik het allemaal zelf" Als jonge snaak was hij met zijn korte broek, witte sokken en sandalen vaste klant bij de lunaparken aan zee en op de kermis. Raakte in de ban van Snake en Pong, ging al snel door naar Quake, Hexen, Doom, Wolfenstein 3D en Delta Force. Maar de grote game changers waren Quake 3 Arena (1999) en Unreal Tournament (1999). Praga beweert trouwens dat hij het buitenechtelijke (of moeten we buitenaardse zeggen) kind is van Indiana Jones en Lara Croft. We zullen hem maar in zijn geloof laten... (of tijdig zijn medicatie geven)