Weekendmenu: wat speelt en kijkt het Pragalicious-team dit weekend? (Week 35)

De Pragalicious-crew serveert je met veel plezier hun weekendplannen voor deze week. Wat staat er bij jullie op het menu dit weekend? Laat het ons zeker weten!

Praga

Een nieuw, en jammer genoeg zonnig weekend! Stoem he? Dat wil immers zeggen dat mijn vrouw buitenhuiselijke activiteiten zal willen ondernemen. Maar bon tussendoor zal ik zeker de tijd vinden om mij nog wat verder onder te dompelen in het Destiny 2-universum. Daar is immers zo veeeeeeeeeel in te beleven dat ik mij zeker niet zal vervelen dit weekend.

En qua series? Amai hoe vet is dat 11de seizoen van The Walking Dead zeg. Volgens mij wordt dit het beste seizoen ever, en gaan we spijt krijgen als het gedaan is. En dan moet ik ook deze week nog de nieuwe afleveringen van Manifest zien.

Met andere woorden, zon of niet, den deze gaat zeker meer dan drie uur gamen dit weekend, en dat is sowieso al meer dan in China het geval is…

MrRolfson

Aan alle mooie liedjes komt, helaas, altijd een eind. Het weekje vakantie in Spanje zit er alweer op, dus heb ik nog 2 dagen om mij mentaal voor te bereiden om terug aan het werk te gaan.

Dat ga ik in de eerste plaat doen door over smalle, kronkelende en vooral digitale wegen te vlammen met de meest krachtige rallywagens in WRC 10. Hoewel het altijd zenuwslopend is om met helse snelheden die bolides op de baan te houden, haal ik daar op een of andere manier toch altijd plezier uit. Mijn ervaringen lees je binnenkort op deze lekkere website.

Nog krachtigere wagens racen dit weekend voor het eerst sinds 1985 door de Hollandse duinen op het circuit van Zandvoort. Een thuismatch voor Max Verstappen dus en het Oranje Legioen zal massaal aanwezig zijn om hun held aan te moedigen. Ik blijf lekker thuis en supporter vanuit mijn luie zetel voor het nummer 33.

RoMa

Samen met m’n co-op buddies heb ik me de voorbije week doorheen de volledige campaign van Aliens: Fireteam Elite geknald. Het schietfestijn eindigt daar gelukkig nog niet. Er zijn nog genoeg challenges te doen, guns te ontdekken, klassen te levellen en dan moeten we de Horde Mode nog spelen. Ik weiger te sterven tot ik verzuip in groen, slijmerig alienbloed!

Het glimmend plastiekje van Hades smeekt om opengescheurd te worden. Het is totaal m’n soort game niet maar als ik één soulslike dungeon crawler moet gespeeld hebben is het toch wel deze veel bekroonde GOTY. Ik geef het graag een kans. Af en toe eens uit de comfort zone treden: je weet nooit wat je ontdekt.

Enkele dagen terug kregen we in Fall Guys: Ultimate Knockout plotsklaps een nieuwe Mix-It-Up. Zomaar. Allemaal nieuwigheden in vertrouwde levels en een volledig nieuwe map. Jongens toch, Mediatonic support deze game zo goed. Meer dan 250 uur heb ik op de teller intussen and i just can’t get enough. Op zoek naar kroon nummer 47!

Op Netflix is het wachten op de seizoensfinale van Rick & Morty aankomend weekend. Ik raad alle fans van de reeks ten sterkste aan maandag naar onze nieuwe podcast episode te luisteren. Je weet maar nooit of er wat te rapen valt.

Lazlo

Een weekend vol potentieel. Een goede vriend van me heeft me Ratchet & Clank: Rift Apart aan een prikje doorverkocht. Nog in het plastiekje en al! Misschien dat ik dit weekend de gehypte game dan toch eens een kans geef.

Intussen hebben de gamescom-beelden van Dying Light 2: Stay Human het weer doen kriebelen om net zoals Praga het sublieme origineel nog eens vanonder het stof te halen. Heb de game indertijd nooit uitgespeeld, voor de ene of de andere onnozele reden. Tijd om daar verandering in te brengen.

Maar er zijn ook nog enkele titels waar ik geen genoeg van krijg. Zo blijf ik me goed amuseren met City of Gangsters, waar je op deze bewuste website m’n uitgebreide mening over kan vinden. Ook ben ik nog steeds te vinden voor een razendsnelle race in F1 2021. En dat moet allemaal gecombineerd worden met twee kinderen en de nodige aandacht voor vrouwlief. Er zullen dus zeker keuzes moeten worden gemaakt de komende dagen.

Luca

Ik zou jullie heel graag wat nieuws voorschotelen, maar voor mij is het nog steeds dezelfde kost als vorig weekend. Het is momenteel nog steeds al Ghost of Tsushima wat de klok slaat. Ik heb de game nu ondertussen al een kleine twee weken in huis en ik kan enkel zeggen dat ik me er nog geen seconde mee heb verveeld. De wereld die Sucker Punch in elkaar heeft weten te boksen, is ronduit indrukwekkend. De game zit zo verdomd goed ineen, dat ik met momenten mijn mond dien dicht te slaan omdat het kwijl er langs alle kanten uitloopt. De game is bovendien ook zo uitgebreid dat ik er nog zeker enkele weken mee zoet ben. Petje af.

Qua series ben ik momenteel begonnen aan F*** You Very, Very Much. Een tragikomische Vlaamse sitcom met Frances Lefebure in de hoofdrol. Geen hoogstaand materiaal, maar zeker leuk voer ter ontspanning.

Yannick

Dit weekend wordt weer rijkelijk gevuld met virtuele fun. Na alles uitgekamd te hebben in de base game van Dark Souls II, wordt het tijd om met mijn OP magic build de drie DLC’s te proberen. Ik ben benieuwd of de enorme uitdaging van deze uitbreidingen nog steeds standhoudt in een tweede playthrough. Verder ben ik met een maat aab Gears 5 begonnen, m’n eerste deel in die franchise. Het voelt wel heerlijk om zo’n knappe verhaalgedreven game nog eens met een vriend te spelen. Op Insane is het wel geen lachertje en moeten we de meeste vuurgevechten een dozijn keren opnieuw proberen. Ooit komen we erdoor..

In Grounded hebben we het pond net verkend, dus zijn er voor ons nog twee gebieden die we uitvoerig moeten onderzoeken. Hopelijk lukt het ons dit te vervolledigen voor we weer ragequitten na de zoveelste random spin die ons komt oneshotten. Qua series ga ik verder met het derde seizoen van Stranger Things en maak ik me ook mentaal klaar om het nieuwe seizoen van La Casa Del Papel te gaan zien.

Ardtieboy

Onze jaarlijkse zomertrip zit er helaas weer al op. Naast een goede halve liter bier, een schnitzel en lederhosen amuseerde ik me ook terug rot met mijn favoriete handheld; de Nintendo Switch. Ondertussen versloeg ik in Pokémon Sword alle acht de gym leaders, waarna de Pokémon League wordt opengesteld. Ik hoop dan ook dat ik voor het einde van mijn verlof het tornooi tot een goed einde kan brengen. Ook Animal Crossing werd van onder het stof gehaald op de camping! Ik was helemaal weg van de Duitse berghutjes en besloot dus maar mijn Animal Crossing huis ergens op een (zelfgemaakte) bergtop te plaatsen. Dat bleek al snel geen goed idee; dat folieke kost me meer dan 100 000 klingels!

Voor de rest ga ik ook mijn PlayStation wat leven in blazen nu ik terug beschik over mijn vertrouwde 4K-televisie. Beginnen doe ik met Sonic Colours Ultimate; de nieuwste Sonic-game die mij ongetwijfeld met zijn strakke visuals omver zal blazen. Ook doen de laatste aankondigingen van Destiny en No Man’s Sky mij neigen beide games terug op mijn PlayStation 5 te installeren. En last, but not least; ik probeer dit weekend ook het vele gamescom-nieuws in te halen, daar de 4G-verbindingen in het zwarte woud barslecht was!

Gepubliceerd door MrRolfson

MrRolfson draait al heel wat jaren mee in de gameswereld. Hij startte zijn carrière bij GUNK als journalist, vaste cameraman en monteur voor GUNKtv. Games met raceauto's en voetballers in de hoofdrol speelt hij het liefst. Maar hij is ook altijd te vinden voor een goede RPG en action/adventure game. Nintendo en Mario draagt hij een bijzonder warm hart toe, maar zijn favoriete game aller tijden is toch zonder enige twijfel Bioshock.