Train samen met je familie of gezin je brein met Big Brain Academy: Knappe Koppen

Big Brain Academy Knappe Koppen

Begin vorig jaar bracht Nintendo eindelijk de populaire breintraining-franchise naar de Nintendo Switch. De games van Dr. Kawashima waren op de 3DS razend populair en blijkbaar scoorde het eerste deel op de Switch ook een voldoende.

Want Nintendo heeft zopas Big Brain Academy: Knappe Koppen aangekondigd. Deze game zal, in tegenstelling tot de eerste game, de focus leggen op multiplayer voor jong én oud. Maar gelukkig kan je ook je brein in alle rust trainen in de solo-modus.

Hieronder een overzicht van de verschillende modi:

  • Party: Twee tot vier spelers kunnen brein-tegen-brein om punten strijden door activiteiten zo snel mogelijk te voltooien. Door het moeilijkheidsniveau te kiezen tussen de makkelijkste (Kind) en de moeilijkste klasse (Superexpert) veranderen de activiteiten. Doordat elke speler zijn of haar eigen moeilijkheidsniveau kan kiezen heeft iedereen gelijke kansen, en maken kinderen bijvoorbeeld ook kans om hun ouders te verslaan!
  • Oefeningen: Wanneer je het onderspit delft tijdens een intens multiplayer-denkgevecht, hoeft dat zeker niet het einde van je breinverhaal te worden. In de Oefeningen-modus kan je namelijk je favoriete activiteiten opnieuw spelen om hogere scores en medailles te verdienen.
  • Examen: In deze mode wordt je in een serie van vijf activiteiten op de proef gesteld. Aan het eind van deze reeks, presenteert Professor Kwab je eigen breinscore. Probeer een steeds hogere score te halen om je kansen voor de volgende brein-tegen-brein-strijd te verbeteren! Door jezelf regelmatig te testen verdien je bovendien in-game munten waarmee je kostuums voor je avatar kunt kopen.
  • Ghoststrijd: In Ghoststrijd kun je het opnemen tegen spelgegevens – Ghosts genaamd – van je familie, of online gaan*om te strijden tegen de Ghosts van je vrienden of willekeurige spelers van over de hele wereld. Drijf je hersenen tot het uiterste om zo hoog mogelijk in de klassementen te stijgen.

Big Brain Academy: Knappe koppen is vanaf 3 december exclusief beschikbaar voor de Nintendo Switch.

Gepubliceerd door MrRolfson

MrRolfson draait al heel wat jaren mee in de gameswereld. Hij startte zijn carrière bij GUNK als journalist, vaste cameraman en monteur voor GUNKtv. Games met raceauto's en voetballers in de hoofdrol speelt hij het liefst. Maar hij is ook altijd te vinden voor een goede RPG en action/adventure game. Nintendo en Mario draagt hij een bijzonder warm hart toe, maar zijn favoriete game aller tijden is toch zonder enige twijfel Bioshock.