Nieuwe animatieserie Pokémon Evoluties wordt eerbetoon aan 25-jarig jubileum Pokémon

Pokémon

Er zijn al heel wat animatieseries rond Pokémon, en daar komt er binnenkort nog eentje bij, genaamd Pokémon Evoluties. Deze is goed voor acht afleveringen en verschijnt dus naar aanleiding van het 25-jarig jubileum van de kleine pocketmonsters.

De serie neemt fans mee op een tocht door alle bekende regio’s van de Pokémon-wereld die in de populaire hoofdserie videospellen sinds de lancering ervan 25 jaar geleden verkend zijn.

In de loop van 2021 heeft The Pokémon Company International fans uitgenodigd voor een retrospectieve tocht naar deze regio’s en de Pokémon die hierin oorspronkelijk ontdekt zijn. Net als het retrospectief begint de serie in de regio Galar, de meest recente regio in de nieuwste videospellen Pokémon Sword en Pokémon Shield, en eindigt in de regio Kanto, die oorspronkelijk verkend werd in Pokémon Red en Pokémon Green, de eerste spellen van het merk uit 1996.

In elke aflevering staat een andere regio centraal. Dat gebeurt in omgekeerde chronologische volgorde van hun introductie in de spellen: Galar, Alola, Kalos, Unova, Sinnoh, Hoenn, Johto en Kanto. In elke aflevering worden bekende verhalen uit de Pokémon-overlevering vanuit een nieuw perspectief verteld.

Hieronder het uitzendschema zodat je niets hoeft te missen. Je kan de serie bekijken via het officiële Pokémon YouTube-kanaal:

  • Donderdag 9 september:              ‘De kampioen’, dat zich afspeelt in de regio Galar
  • Donderdag 23 september:            ‘De verduistering’, dat zich afspeelt in de regio Alola
  • Donderdag 7 oktober:                   ‘De visionair’, dat zich afspeelt in de regio Kalos
  • Donderdag 21 oktober:                 ‘Het plan’, dat zich afspeelt in de regio Unova
  • Donderdag 2 september:              ‘Het rivaal’, dat zich afspeelt in de regio Sinnoh
  • Donderdag 9 december:               ‘De wens’, dat zich afspeelt in de regio Hoenn
  • Donderdag 16 december:             ‘De show’, dat zich afspeelt in de regio Johto
  • Donderdag 23 december:             ‘De ontdekking’, dat zich afspeelt in de regio Kanto

Gepubliceerd door Praga

De ouderdomsdeken van Pragalicious maar daarom zeker niet minder delicious dan het jonge grut van de crew. Wilde als kleine jongen een console kopen maar mocht niet van zijn papa. Dus sprak hij de gevleugelde woorden "Later als ik groot ben koop ik het allemaal zelf" Als jonge snaak was hij met zijn korte broek, witte sokken en sandalen vaste klant bij de lunaparken aan zee en op de kermis. Raakte in de ban van Snake en Pong, ging al snel door naar Quake, Hexen, Doom, Wolfenstein 3D en Delta Force. Maar de grote game changers waren Quake 3 Arena (1999) en Unreal Tournament (1999). Praga beweert trouwens dat hij het buitenechtelijke (of moeten we buitenaardse zeggen) kind is van Indiana Jones en Lara Croft. We zullen hem maar in zijn geloof laten... (of tijdig zijn medicatie geven)