MG-X controller voor Android-smartphones vanaf 20 september beschikbaar

Op zoek naar een controller om te gamen op je Android smartphone? Dan moet je misschien deze MG-X controller checken. Deze is vanaf 20 september beschikbaar, en dit tegen de stevige prijs van net geen 100 euro.

Nacon laat weten dat de MG-X, een officiële Xbox-controller die speciaal is ontworpen voor mobile gaming op Android, binnenkort in de rekken ligt.

De MG-X biedt dezelfde functies als de officiële game-controllers en biedt Xbox-fans een comfortabele, handheld-achtige game-ervaring bij elke Android smartphone met een scherm tot 6,7 inch. 

In slechts enkele tikken maakt de smartphone draadloos (Bluetooth 4.2) verbinding met de controller, terwijl de inbegrepen oplaadbare batterij van de MG-X goed is voor maar liefst 20 uur gaming.

Dankzij zijn compacte formaat is de controller makkelijk mee te nemen, terwijl de van textuur voorziene handgrepen bij elke gamer prettig in de handen liggen.

Uiteraard hebben we de controller zelf niet getest, en is de informatie afkomstig uit een persbericht.


Gepubliceerd door Praga

De ouderdomsdeken van Pragalicious maar daarom zeker niet minder delicious dan het jonge grut van de crew. Wilde als kleine jongen een console kopen maar mocht niet van zijn papa. Dus sprak hij de gevleugelde woorden "Later als ik groot ben koop ik het allemaal zelf" Als jonge snaak was hij met zijn korte broek, witte sokken en sandalen vaste klant bij de lunaparken aan zee en op de kermis. Raakte in de ban van Snake en Pong, ging al snel door naar Quake, Hexen, Doom, Wolfenstein 3D en Delta Force. Maar de grote game changers waren Quake 3 Arena (1999) en Unreal Tournament (1999). Praga beweert trouwens dat hij het buitenechtelijke (of moeten we buitenaardse zeggen) kind is van Indiana Jones en Lara Croft. We zullen hem maar in zijn geloof laten... (of tijdig zijn medicatie geven)