Bezieler van PUBG start nieuwe indiestudio

PUBG Battlegrounds

Zegt de naam Brendan Greene jullie (n)iets? Misschien klinkt zijn nickname, PlayerUnknown, jullie bekender in de oren. De man was immers de bezieler van PUBG, de grondlegger van het battle royale genre zeg maar.

Wel diezelfde Brendan Greene heeft besloten om PUBG’s moederbedrijf Krafton te verlaten en een nieuwe indiestudio, genaamd PlayerUnknown Productions, op te starten in Amsterdam.

Ik ben zo ontzettend dankbaar voor iedereen bij PUBG en [Krafton] om in mij te geloven en voor de kansen die ze me de afgelopen vier jaar hebben geboden,” zei Greene vandaag in een verklaring. “Vandaag ben ik opgewonden om de volgende stap te zetten op mijn reis om het soort ervaring te creëren dat ik al jaren voor ogen heb. Nogmaals, ik ben iedereen bij Krafton dankbaar voor het steunen van mijn plannen, en ik zal op een later tijdstip meer over ons project kunnen onthullen.

In 2019 startte Greene met PUBG Special Projects, een nieuw (en eveneens) in Amsterdam gevestigde studio waar hij werkte aan een nieuw project genaamd Prologue. Iets waar hij nu dus verder aan gaat werken.

Gepubliceerd door Praga

De ouderdomsdeken van Pragalicious maar daarom zeker niet minder delicious dan het jonge grut van de crew. Wilde als kleine jongen een console kopen maar mocht niet van zijn papa. Dus sprak hij de gevleugelde woorden "Later als ik groot ben koop ik het allemaal zelf" Als jonge snaak was hij met zijn korte broek, witte sokken en sandalen vaste klant bij de lunaparken aan zee en op de kermis. Raakte in de ban van Snake en Pong, ging al snel door naar Quake, Hexen, Doom, Wolfenstein 3D en Delta Force. Maar de grote game changers waren Quake 3 Arena (1999) en Unreal Tournament (1999). Praga beweert trouwens dat hij het buitenechtelijke (of moeten we buitenaardse zeggen) kind is van Indiana Jones en Lara Croft. We zullen hem maar in zijn geloof laten... (of tijdig zijn medicatie geven)