fbpx

Windows 11 verschijnt 5 oktober

Waar is de tijd dat ik mijn computers nog moest (her)installeren met mijn MS Dos diskettes. Ondertussen zitten we al aan Windows 10 en heel binnenkort, op 5 oktober met Windows 11. Volgens Microsoft een OS gemaakt op maat voor gamers.

Inderdaad als we Microsofts blogpost mogen geloven, dan zou Windows 11 diverse functionaliteiten en verbeteringen aan boord hebben die het leven van gamers er alleen maar mooier op maakt. Laat ons hopen dat dit zo is denk ik dan. Zeker nu ik de laatste maanden weer meer en meer op pc begin te gamen.

De gratis upgrade naar Windows 11 begint op 5 oktober en zal gefaseerd en gemeten worden met een focus op kwaliteit. Naar aanleiding van de enorme kennis, ervaring en lessen die we uit Windows 10 hebben getrokken, willen we ervoor zorgen dat we u de best mogelijke ervaring bieden“, zegt Aaron Woodman in zijn bericht op de Windows-blog.

Wat ons interesseert is natuurlijk wat dit gaat betekenen voor onze gaming ervaring. Om te beginnen neemt Microsoft de functies van de Xbox Series X/S-consoles over en brengt ze naar Windows 11. Auto HDR zal zijn opwachting maken, net zoals DirectX 12 Ultimate, dat het gebruik van DirectX Raytracing, mesh shaders en variable rate shading mogelijk maakt.

Een ander belangrijk punt voor PC-gaming is de ondersteuning voor de DirectStorage API, die de laadtijden in games aanzienlijk zal verkorten, net zoals bij de Series X/S. Ook zal DirectStorage beschikbaar zijn voor Windows 10-gebruikers, maar ongeacht je OS, zal je specifieke hardware zoals solid-state drives nodig hebben om te werken.

Tot slot zullen ook de Xbox-app en Xbox Game Pass, betalend weliswaar zoals op consoles, beschikbaar zijn in de nieuwe Windows 11-omgeving, waardoor het gebruik van de communityfuncties van Xbox en de bibliotheek met games van de abonnementsdienst mogelijk wordt.

Het streamen van games via de Xbox-app via Xbox Cloud Gaming staat ook nog op de planning maar voor het zover is zal de dienst via de webbrowser moeten lopen.

Gepubliceerd door Praga

De ouderdomsdeken van Pragalicious maar daarom zeker niet minder delicious dan het jonge grut van de crew. Wilde als kleine jongen een console kopen maar mocht niet van zijn papa. Dus sprak hij de gevleugelde woorden "Later als ik groot ben koop ik het allemaal zelf" Als jonge snaak was hij met zijn korte broek, witte sokken en sandalen vaste klant bij de lunaparken aan zee en op de kermis. Raakte in de ban van Snake en Pong, ging al snel door naar Quake, Hexen, Doom, Wolfenstein 3D en Delta Force. Maar de grote game changers waren Quake 3 Arena (1999) en Unreal Tournament (1999). Praga beweert trouwens dat hij het buitenechtelijke (of moeten we buitenaardse zeggen) kind is van Indiana Jones en Lara Croft. We zullen hem maar in zijn geloof laten... (of tijdig zijn medicatie geven)

2 gedachten over “Windows 11 verschijnt 5 oktober

    1. Zit al een tijdje op W11 dat ik vergeten was dat ie nog niet officieel gelaunched was 🙂

      Waar heb je nog fatsoenlijke privacy? Zelfs bij Apple niet. Men zou beter rond het internet de nodige wetten & te voelgen regels moeten maken waarbij de consument insprake heeft (verkopen v gegevens bvb)

Reacties zijn gesloten.

%d bloggers liken dit: