Zet je oordoppen maar op voor dit nieuwe en vooral luidruchtige WRC 10-videodagboek

Het geluid speelt een heel belangrijke rol in videogames. Geef toe, blitse WRC-bolides die klinken als een haperend grasmachine of een mug met een snotvalling, die tijden liggen toch al lang achter ons. Toch? In deze video zien we hoe het team er alles aan doet om een realistisch geluid te krijgen zodat elke wagen klinkt zoals hij hoort te klinken in deze rallygame.

Kort samengevat: Omdat motorgeluiden essentieel zijn voor de onderdompeling in de ervaring, heeft het WRC 10-team met veel zorg de geluiden van echte racewagens opgenomen en in de game geïntegreerd.

Dit was een complex proces, waarbij de geluiden vanuit verschillende bronnen en perspectieven werden opgenomen, om de geluidseffecten vervolgens zo nauwkeurig mogelijk te kunnen afstemmen op de situaties en acties van de speler. Na de opnames werden de verschillende bronnen verwerkt, gemixt en bij elk voertuig in de game geïntegreerd.

Voor de eindmix werden tenslotte omgevingsgeluiden van publieke ruimtes, verschillende soorten wegen en de impact van het weer toegevoegd voor een zo realistisch mogelijke simulatie.

Gepubliceerd door Praga

De ouderdomsdeken van Pragalicious maar daarom zeker niet minder delicious dan het jonge grut van de crew. Wilde als kleine jongen een console kopen maar mocht niet van zijn papa. Dus sprak hij de gevleugelde woorden "Later als ik groot ben koop ik het allemaal zelf" Als jonge snaak was hij met zijn korte broek, witte sokken en sandalen vaste klant bij de lunaparken aan zee en op de kermis. Raakte in de ban van Snake en Pong, ging al snel door naar Quake, Hexen, Doom, Wolfenstein 3D en Delta Force. Maar de grote game changers waren Quake 3 Arena (1999) en Unreal Tournament (1999). Praga beweert trouwens dat hij het buitenechtelijke (of moeten we buitenaardse zeggen) kind is van Indiana Jones en Lara Croft. We zullen hem maar in zijn geloof laten... (of tijdig zijn medicatie geven)