Amerikaanse house producer Steven Zhu remixt nummers van Vince Staples, Cyn en Mabel voor 25-jarig jubileum Pokémon

Eerlijk? Ik had geen flauw idee wie Steven Zhu is. Wat research leerde me dat deze Amerikaanse house producer niet de eerste de beste is. Meteen de reden waarom hij aan de slag mocht met de soundtrack voor het 25-jarig jubileum van Pokémon dus.

Op Pokémon 25: The Blue EP komt ZHU, een aantal jaren geleden genomineerd voor een Grammy award, met originele bewerkingen van nummers van Vince Staples, Cyn en Mabel voor P25 Music, het muziekspektakel ter gelegenheid van 25 jaar Pokémon.

Met zijn remix van het nummer ‘Got ‘Em’ van Vince Staples voert ZHU de knetterende spanning op en laat deze culmineren in een krachtige en nieuwe afsluitende hoornpassage van Trombone Shorty. De ep, die nu beschikbaar en hier verkrijgbaar is, verschijnt vlak na de release van Pokémon 25: The Red EP eerder deze maand.

Hij zet de lange traditie voort van dubbele releases die zo kenmerkend is voor de hoofdserie Pokémon-videospellen en waarbij twee spellen in nuances van elkaar verschillen. Hij brengt daarmee een eerbetoon aan de originele videospellen Pokémon Red en Pokémon Blue. 

De remixen van ZHU komen op de digitale versie van het nog te verschijnen verzamelalbum Pokémon 25: The Album, dat dit najaar door Capitol Records uitgebracht zal worden. Ook KatyPerry, PostMalone en J Balvin leveren nieuwe nummers voor het verzamelalbum.

Gepubliceerd door Praga

De ouderdomsdeken van Pragalicious maar daarom zeker niet minder delicious dan het jonge grut van de crew. Wilde als kleine jongen een console kopen maar mocht niet van zijn papa. Dus sprak hij de gevleugelde woorden "Later als ik groot ben koop ik het allemaal zelf" Als jonge snaak was hij met zijn korte broek, witte sokken en sandalen vaste klant bij de lunaparken aan zee en op de kermis. Raakte in de ban van Snake en Pong, ging al snel door naar Quake, Hexen, Doom, Wolfenstein 3D en Delta Force. Maar de grote game changers waren Quake 3 Arena (1999) en Unreal Tournament (1999). Praga beweert trouwens dat hij het buitenechtelijke (of moeten we buitenaardse zeggen) kind is van Indiana Jones en Lara Croft. We zullen hem maar in zijn geloof laten... (of tijdig zijn medicatie geven)