Ontdek de zes rijken van het mysterieuze Lost in Random

Lost in Random

Electronic Arts heeft de laatste jaren bij mij punten gescoord met enkele originele games uit de stal van kleinere indie studio’s. De volgende game die we mogen verwachten onder het EA Originals-label is Lost in Random van Zoink Studios.

Deze verhalende avonturengame moet ons meenemen op een duistere reis in het koninkrijk Random. Hierin zullen we zes uiteenlopende rijken bezoeken waarin we telkens een pak unieke personages en hindernissen moeten overwinnen met de hoofdrolspelers Even en Dicey.

Dit is wat je van elk rijk mag verwachten:

  • Onecroft: Onecroft, het meest vervallen rijk, is een verwaarloosd gebied dat is gevuld met de rotzooi die is weggegooid in de andere vijf sectoren. Dit is het thuis van Even en haar zus Odd, die hier troost vinden binnen de veiligheid van haar muren.
  • Two-Town: Two-Town is een plek van dualiteiten en gespleten persoonlijkheden, die elke dag veranderen met een dobbelsteenworp van de koningin. Dit magische rijk verandert altijd en kan er elke ochtend weer heel anders uitzien.
  • Threedom: Deze regio verkeert in chaos sinds de koning er jaren geleden is vermoord. Zijn overlevende triolen lanceerden kort daarna een eindeloze en drieledige burgeroorlog.
  • Fourburg: Fourburg, dat is gebouwd op de ruïnes van Four-town, is een rijk van wetteloosheid waarin gokken de enige manier is om te krijgen wat je wilt.
  • Fivetropolis: Fivetropolis, ooit een mythisch en machtig land boordevol wonderen en grootsheid, werd net als de andere rijken een schaduw van zichzelf na de No Dice War.
  • Sixtopia: Sixtopia, dat door de hier residerende koningin wordt beschouwd als het grootste rijk, staat bekend als een magisch paradijs van luxe. Maar iedereen die dit domein betreedt, keert om een of andere reden nooit meer terug naar zijn thuisland.

Lost in Random verschijnt op 10 september voor PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One, Xbox Series X|S, Nintendo Switch en PC (via Origin en Steam).

Gepubliceerd door MrRolfson

MrRolfson draait al heel wat jaren mee in de gameswereld. Hij startte zijn carrière bij GUNK als journalist, vaste cameraman en monteur voor GUNKtv. Games met raceauto's en voetballers in de hoofdrol speelt hij het liefst. Maar hij is ook altijd te vinden voor een goede RPG en action/adventure game. Nintendo en Mario draagt hij een bijzonder warm hart toe, maar zijn favoriete game aller tijden is toch zonder enige twijfel Bioshock.