Zie de katapult aan het werk in Age of Emires IV-trailer

Age of Empires IV

In mijn studentenjaren in het middelbaar speelde ik samen met mijn kameraad uren Age of Emires. Bij de aankondiging dat Microsoft werkte aan een vierde deel, werd ik meteen terug gekatapulteerd naar begin jaren 2000.

Over katapulten gesproken, Microsoft heeft een nieuwe trailer uitgebracht waarin we de slingerkatapult aan het werk zien in Age of Empires IV. Dit wapen werd in de middeleeuwen gebruikt om stevige vestigingen vanop een afstand aan te vallen en te vernietigen.

De slingerblijde werd vaak gebruikt tijdens grote gevechten in de Middeleeuwen. Logischerwijs is het wapen dan ook onderdeel van Age of Empires 4. 

Age of Empires 4 is volgens ontwikkelaar Relic Entertainment een spirituele opvolger van het tweede deel. Wel neemt de game de Age Up-mechaniek uit Age of Empires 3 over en biedt het nieuwe beschavingen als het Delhi Sultanate uit India. Een andere toevoeging zijn de documentaires die spelers te zien krijgen tijdens historische gevechten.

Age of Empires 4 moet vanaf 28 oktober verkrijgbaar zijn op PC. De game zal uiteraard ook van bij lancering beschikbaar zijn via Xbox Game Pass.

Gepubliceerd door MrRolfson

MrRolfson draait al heel wat jaren mee in de gameswereld. Hij startte zijn carrière bij GUNK als journalist, vaste cameraman en monteur voor GUNKtv. Games met raceauto's en voetballers in de hoofdrol speelt hij het liefst. Maar hij is ook altijd te vinden voor een goede RPG en action/adventure game. Nintendo en Mario draagt hij een bijzonder warm hart toe, maar zijn favoriete game aller tijden is toch zonder enige twijfel Bioshock.