Klassieke rock op de voorgrond in Guardians of The Galaxy

Guardians of The Galaxy Star-Lord

Wie de comic en de films van Guardians of The Galaxy al heeft gezien, weet dat muziek een belangrijke rol speelt in het leven van Peter Quill a.k.a. Star-Lord.

In een nieuwe developer diary geeft Steve Szczepkowski, senior audio director bij Eidos-Montreal, tekst en uitleg over welke weg ze zijn ingeslagen voor de game rond de Guardians.

In tegenstelling tot de comics hebben de ontwikkelaars ervoor gekozen om de backstory van Peter Quill aan te passen. Waar hij in een ander universum de naam Star-Lord heeft gekozen omdat hij dat wel cool vond klinken, koos Eidos-Montreal ervoor om deze naam te linken aan de fictieve band Star-Lord.

Szczepkowski ging all the way en schreef een volledig album voor de band Star-Lord én zong zelf de lyrics in. Daarnaast wordt er ook gebruik gemaakt van muziek van enkele legendarische 80’s rockbands. Denk daarbij aan Iron Maiden, KISS, New Kids On the Block én cultheld Rick Astley.

Ik keek al enorm uit naar deze singleplayer game, maar wetende dat er zo’n vette soundtrack in verwerkt zal zitten, ben ik nu al verkocht…

Marvel’s Guardians of the Galaxy is vanaf 26 oktober verkrijgbaar voor PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One, Xbox Series X|S en PC. De Nintendo Switch krijgt op datzelfde moment een Cloud-versie, waarbij de game gestreamd zal worden naar je Nintendo-console.

Gepubliceerd door MrRolfson

MrRolfson draait al heel wat jaren mee in de gameswereld. Hij startte zijn carrière bij GUNK als journalist, vaste cameraman en monteur voor GUNKtv. Games met raceauto's en voetballers in de hoofdrol speelt hij het liefst. Maar hij is ook altijd te vinden voor een goede RPG en action/adventure game. Nintendo en Mario draagt hij een bijzonder warm hart toe, maar zijn favoriete game aller tijden is toch zonder enige twijfel Bioshock.