Dan toch geen Grand Theft Auto remaster trilogie komend najaar

GTA Vice City

Terwijl de geruchtenmolen volop draait rond een Grand Theft Auto remaster collectie van de PS2-era games in de serie, krijgen we nieuwe hints naar een potentieel release window. Waar eerst werd gedacht dat de remaster trilogie in 2021 nog op de markt zou verschijnen, wijst een leaker nu naar 2022.

Hoewel de remasters nog steeds niet bevestigd werden door Rockstar Games zelf, noch door moederbedrijf TakeTwo Interactive, lijken de geruchten rond deze trilogie behoorlijk geloofwaardig. Zo zijn voorgenoemde partijen actief bezig remake-mods offline te halen via DMCA-strikes om de markt vrij te houden voor een eigen classics-remake trilogie. Het zou gaan om een grafische update, alsook enkele gameplay tweaks van Grand Theft Auto III, Grand Theft Auto: Vice City en Grand Theft Auto: San Andreas.

Gekend leaker Tom Henderson liet via Twitter weten dat de geruchten die hij op Kotaku las over een najaar 2021 releasekader niet strookt met de info die hij heeft. Volgens hem verschijnt deze zogenaamde Remaster Collection “somewhere in 2022”.

Wanneer we de games ook te zien krijgen, als ze effectief eraan zitten te komen, dan is het vooral te hopen dat de soundtracks van weleer mee de overzet naar de huidige generatie maken. GTA is voor mij een reeks aan warme herinneringen, gekoppeld aan epische tracks zoals Video Killed the Radio Star en Horse With No Name.

De remaster trilogie zou in de maak zijn bij Rockstar Dundee (gekend van Halo: Master Chief Collection-faam) en verschijnt op PlayStation (4 en 5), Xbox (One en Series), Nintendo Switch, pc en mobile. Die twee laatste zouden iets later dan de console-versies het levenslicht zien.

Gepubliceerd door Lazlo

De legende gaat dat Lazlo's eerste woordje "PlayStation" was. Straf, want Sony's iconische console verscheen pas twee jaar na z'n geboorte. Desondanks omschrijft Lazlo zichzelf intussen als een ware platform-agnost en verdeelt hij de koek tussen z'n PlayStation 5, Nintendo Switch en pc. Op genre-vlak is hij een alleseter, al heeft hij een bijzondere voorliefde voor alles met een sterk verhaal, of waar hij zich urenlang met z'n vrienden in kan verliezen.