Rocket League krijgt op PS5 eindelijk zijn next-gen update

Rocket League

Af en toe durf ik wel eens spelletje Rocket League mee te pikken. Ik hou wel van de georganiseerde chaos waarbij auto’s een veel te grote voetbal in het doel van de tegenstander moeten zien te krijgen.

Als je de game vandaag zou opstarten op je PlayStation 5, krijg je eindelijk een geüpdatete game voorgeschoteld waarbij je de keuze gaat hebben om Rocket League in twee verschillende modi te spelen.

In de eerste plaats heb je de quality-modus waarbij de game getoond wordt in 4K op 60fps inclusief HDR. Daarnaast is er de performance mode waarbij de framerate op 120fps komt te liggen om zo een nog vloeiender beeld op je compatibel scherm te toveren. De resolutie die je te zien krijgt blijft dan wel 4K, maar die wordt opgeschaald van de oorspronkelijke resolutie van 2688×1512.

Deze update werd bijna een jaar geleden al naar de Xbox Series X|S gebracht, waardoor eigenaren van een PS5 ongeduldig langs de next-gen zijlijn moesten blijven kijken. Als troost krijgen ze wel exclusieve Ratchet & Clank content voorgeschoteld.

Gepubliceerd door MrRolfson

MrRolfson draait al heel wat jaren mee in de gameswereld. Hij startte zijn carrière bij GUNK als journalist, vaste cameraman en monteur voor GUNKtv. Games met raceauto's en voetballers in de hoofdrol speelt hij het liefst. Maar hij is ook altijd te vinden voor een goede RPG en action/adventure game. Nintendo en Mario draagt hij een bijzonder warm hart toe, maar zijn favoriete game aller tijden is toch zonder enige twijfel Bioshock.