Nieuwe Pokémon Brilliant Diamond- en Shining Pearl-trailer doet ons likkebaarden

Op 19 november kunnen we aan de slag met Pokémon Brilliant Diamond en Shining Pearl. De games beloofden ons een opgepoetste versie van de Diamond- en Pearl-game uit 2006 met allerhande leuke extra’s. Vandaag kregen we tijdens een livestream van Nintendo rond Pokémon heel wat van die features te zien in een nieuwe trailer.

Van het originele verhaal werd niet veel afgeweken. Dat kan echter niet gezegd worden van de vele nieuwigheden die werden toegevoegd aan de game. Naast een grafische makeover die naar de Chibi-stijl neigt, werden ook heel wat fan-favorite features toegevoegd. Zo is het in Brilliant Diamond en Shining Pearl mogelijk een Pokémon jouw te laten volgen doorheen de wereld. Ook andere extra’s werden toegevoegd zoals het versieren Pokéballs (en zo de baleffecten aan te passen) en heuse modeshows waar je met jouw Pokémon kan uitpakken.

Ook werd een Explorer Kit toegevoegd aan de game waarbij je in een ondergrondse mijn belandt en nooit geziene Pokémon kan vangen. Ook zal het mogelijk zijn grotten uit te graven en die vervolgens te versieren met beelden. Die beelden hebben dan weer een invloed op de Pokémon die je in de mijngangen zal terugvinden. Bovenop dit alles verschijnt er ook een exclusieve Switch Lite-editie in het teken van de games. Die verschijnt twee weken vroeger dan de game, op 5 november.

Gepubliceerd door Ardtieboy

Een paarse Game Boy Color en Pokémon Red deden de vonk zo'n 16 jaar geleden overslaan. Sindsdien vertoeft Ard menig avond voor zijn consoles om er helemaal op los te gaan, liefst zonder al te veel nadenken. Games die hem geregeld doen gniffelen staan bij Ard op de bovenste plank. Het is dan ook niet vreemd dat titels zoals Borderlands, Destiny, Animal Crossing en Hearthstone op zijn shortlist staan. Verder hackt en programmeert hij zich door het leven met Nalu 🐶 aan zijn zijde.