Eindelijk meer duidelijkheid over Pokémon Legends: Arceus

Tijdens een livestream van Nintendo in het teken van Pokémon kregen we heel wat nieuws te horen over de gamefranchise. Waar iedereen echter naar uit keek, waren de nieuwe Pokémon Legends: Arceus-beelden. De open-world Pokémon-game zou naar verluidt de eerste game in de reeks zijn die een echte open wereld zou bevatten. Hoe alles aan elkaar zou hangen was tot op vandaag behoorlijk onduidelijk. De livestream bracht echter duidelijkheid!

Zo kregen we eerste beelden te zien van het nieuwe vechtsysteem in de game. Het lijkt erop dat we echte Pokéballs zullen kunnen gooien zoals in een echte actiegame, waarna we – bij verzet van de Pokémon in kwestie – in een turn-based systeem terecht komen zoals we dat bij Pokémon kennen. Ook kregen we in een nieuwe trailer meer regiogebonden Pokémon te zien en kregen we een overzicht te zien van de skills die een échte Pokémon-trainer in Legends: Arceus zal nodig hebben.

In Arceus bevinden we ons in de Hisui-regio; een paradijs vol nieuwe Pokémon waarin we het Galaxy Expedition Team moeten helpen. Dat kunnen we doen door informatie te verzamelen over elk levend wezen in de regio op onze Pokédex. Ook werd het turn-based systeem onder handen genomen met een soort Action Order bar die een invloed zal hebben op de beurten en frequentie van de aanvallen.

De regiogebonden Pokémon zijn net zoals in Pokémon Sun- en Moon-games varianten op bestaande Pokémon met extra specifieke kenmerken. Enkele van die varianten zullen het ook toelaten bereden te worden om zo de wereld op een snellere manier te verkennen. Het ziet er dus naar uit dat Pokémon Legends: Arceus een geheel andere game zal worden in de franchise. Het spel verschijnt volgend jaar op 28 januari en zal ons ongetwijfeld omver blazen!

Gepubliceerd door Ardtieboy

Een paarse Game Boy Color en Pokémon Red deden de vonk zo'n 16 jaar geleden overslaan. Sindsdien vertoeft Ard menig avond voor zijn consoles om er helemaal op los te gaan, liefst zonder al te veel nadenken. Games die hem geregeld doen gniffelen staan bij Ard op de bovenste plank. Het is dan ook niet vreemd dat titels zoals Borderlands, Destiny, Animal Crossing en Hearthstone op zijn shortlist staan. Verder hackt en programmeert hij zich door het leven met Nalu 🐶 aan zijn zijde.