Maar liefst 4,8 miljoen gamers speelden in juni Sea of Thieves

Sea of Thieves Jack Sparrow

Sea of Thieves is voor ontwikkelaar Rare sinds de lancering in 2018 een zorgenkindje geweest. De kritiek was bikkelhard omdat de aangeboden content gewoon te weinig was. Toch lieten de ontwikkelaard de moed niet zakken en bleven ze sleutelen aan hun piratengame.

En met succes zo blijkt. Want in juni waren er maar liefst 4,8 miljoen mensen die de game gespeeld hebben. Volgens Rare, onderdeel van de Microsoft Studios, een absoluut record voor Sea of Thieves. Al is dit ook niet geheel toevallig.

Tijdens door voorbije E3 kondigde Microsoft tijdens zijn persconferentie een nieuwe uitbreiding aan waarbij de wereld van Pirates of the Carribean in de game zou worden geïntroduceerd. Hiermee werd onder andere een campagne toegevoegd met vijf nieuwe verhaallijnen.

Als je kijkt hoe populair de Pirates of the Carribean-filmfranchise nog steeds is, was het dus te verwachten dat het storm zou lopen na de release van deze uitbreiding. En dat is maar goed ook, want Sea of Thieves is écht wel een leuke game.

Gepubliceerd door MrRolfson

MrRolfson draait al heel wat jaren mee in de gameswereld. Hij startte zijn carrière bij GUNK als journalist, vaste cameraman en monteur voor GUNKtv. Games met raceauto's en voetballers in de hoofdrol speelt hij het liefst. Maar hij is ook altijd te vinden voor een goede RPG en action/adventure game. Nintendo en Mario draagt hij een bijzonder warm hart toe, maar zijn favoriete game aller tijden is toch zonder enige twijfel Bioshock.