Ontwikkelaar RaceWard toont wat er komt kijken om realistische audio in RiMS Racing te krijgen

RiMS Racing

Volgende week verschijnt RiMS Racing. Dit moet volgens de ontwikkelaar een baanbrekende game worden omdat het zowel op het circuit als ernaast het nodige realisme wil nastreven. Als racefanaat ben ik wel benieuwd naar het eindresultaat.

En bij een realistische game hoort natuurlijk ook een realistische representatie bij van het geluid dat de diverse motoren produceren. In de nieuwste en meteen ook de laatste dev diary-video gunt de ontwikkelaar ons een blik in wat daar allemaal komt bij kijken. Zo werden de verschillende audiocomponenten opgenomen in echte raceomstandigheden.

In de menu’s krijgt RiMS Racing dan weer een pompende soundtrack dankzij de mannen van The Bloody Beetroots. Dit was eerder al bekend gemaakt. Maar nu is ook de volledige tracklist vrijgegeven, inclusief 6 exclusieve tracks die speciaal voor deze game werden geschreven. Deze worden later dit jaar uitgebracht op een EP.

Maar de samenwerking met The Bloody Beetroots gaat verder dan de muziek, want we kunnen in de game spelen als Sir Bob Cornelius Rifo met de DLC “The Bloody Beetroots Specials”, die motor livery bevat voor de Ducati Panigale V4R en een volledig rijpak in de kleuren van de artiest dankzij een samenwerking met Dainese.

Dit is de volledige tracklist:

 • Rocksteady
 • Cornelius
 • The Source
 • Reactivated
 • Butter
 • Saint Bass City Rockers
 • 100,000 Prophets
 • Mork
 • Definition of House Music
 • Heavy
 • Elevate
 • Bully (Exclusive)
 • Blow (Exclusive)
 • Bleeding (Exclusive)
 • Easy (Exclusive)
 • Ezekiel (Exclusive)
 • Ready Player One (Exclusive)

Op 19 augustus verschijnt RiMS Racing voor PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One, Xbox Series X|S, Nintendo Switch en PC.

Gepubliceerd door MrRolfson

MrRolfson draait al heel wat jaren mee in de gameswereld. Hij startte zijn carrière bij GUNK als journalist, vaste cameraman en monteur voor GUNKtv. Games met raceauto's en voetballers in de hoofdrol speelt hij het liefst. Maar hij is ook altijd te vinden voor een goede RPG en action/adventure game. Nintendo en Mario draagt hij een bijzonder warm hart toe, maar zijn favoriete game aller tijden is toch zonder enige twijfel Bioshock.