Dit waren de belangrijkste aankondigingen van de Nintendo Indie World-presentatie

Nintendo Indie World

Op 11 augustus zond Nintendo een nieuwe Indie World-presentatie uit. Hierin werden een heleboel indiegames in de schijnwerpers gezet. Wij zetten voor jullie de belangrijkste titels op een rijtje.

Wil je liever de volledige presentatie met alle games opnieuw bekijken?
Check dan zeker de Indie World-pagina van Nintendo.


Bomb Rush Cyberfunk

In deze kleurrijke game, waarin muziek een belangrijke rol speelt, is het belangrijk om bekend en berucht te worden door op zoveel mogelijk plaatsen graffiti achter te laten en door op verschillende ondergronden te grinden. Alleen zo kan je de All City King worden: de beste graffiti-artiest van deze bruisende metropool.

Bomb Rush Cyberfunk verschijnt volgend jaar, tijdelijk exclusief, op Nintendo Switch.


Loop Hero

Devolver Digital kennen we onder ander van My Friend Pedro, Enter The Gungeon en Carrion, maar hun volgende game wordt iets compleet anders. In Loop Hero speel je voor de verandering niet de held van de game, maar bouw jij de werelden waarin de helden moeten zien te overleven. Dit zorgt voor een totaal andere game ervaring waardoor ik best wel getriggerd ben.

Loop Hero verschijnt deze winter op Nintendo Switch.


FAR: Changing Tides

We keren terug naar de post-apocalyptische wereld die we voorgeschoteld kregen in het prachtige FAR: Lone Sail. We kruipen opnieuw achter het roer van ons eigen schip om zo op zoek te gaan naar een nieuwe thuis. Onderweg trotseren we hevige stormen en lossen we verschillende puzzels op

FAR: Changing Tides komt begin 2022 naar de Nintendo Switch.


Shovel Knight: Pocket Dungeon

Zeven jaar na de eerste Shovel Knight, komt Shovel Knight: Pocket Dungeon naar de Nintendo Switch. Dit wordt een mix van een een puzzle adventure met enkele dungeon crawler-elementen. Er zijn 10 verschillende helden met elk hun eigen kenmerken waaruit je kan kiezen om te ontsnappen uit de dungeon. Je kan de game zowel alleen als met een vriend spelen.

Shovel Knight: Pocket Dungeon komt deze winter naar Nintendo Switch.


Metal Slugs Tactics

De tijdloze klassieker is terug in Metal Slugs Tactics. De ontwikkelaar houdt vast aan de prachtige pixelart uit de originele games, maar voegt daar een interessante tactische twist aan toe.

Metal Slugs Tactics verschijnt volgend jaar op Nintendo Switch.


Tetris Effect: Connected

Het was een kwestie van tijd, maar het prachtige Tetris Effect: Connected komt eindelijk naar de Nintendo Switch. Ik vond het zelf al bizar dat de game nog niet beschikbaar op de switch, want Tetris werd groot op de Nintendo GameBoy. De game ondersteunt ook crossplatform multiplayer, zodanig dat je altijd tegenstanders hebt om tegen te spelen.

Tetris Effect: Connected is vanaf 8 oktober 2021 beschikbaar op Nintendo Switch.


Eastward

In de nieuwste game van ontwikkelaar Chucklefish trekken we oostwaarts op avontuur. In een adembenemende post-apocalyptische wereld ontdekt een mijnwerker diep onder de grond een mysterieus meisje, Sam genaamd. Tijdens je reis door vervallen steden zal je vreemde wezens en nog vreemdere mensen tegen het lijf lopen!

Eastward arriveert op 16 september als tijdelijke console-exclusive op de Nintendo Switch.


Gepubliceerd door MrRolfson

MrRolfson draait al heel wat jaren mee in de gameswereld. Hij startte zijn carrière bij GUNK als journalist, vaste cameraman en monteur voor GUNKtv. Games met raceauto's en voetballers in de hoofdrol speelt hij het liefst. Maar hij is ook altijd te vinden voor een goede RPG en action/adventure game. Nintendo en Mario draagt hij een bijzonder warm hart toe, maar zijn favoriete game aller tijden is toch zonder enige twijfel Bioshock.