Dying Light 2 trekt alle grafische registers open op Xbox en pc

Het is nog een paar maanden wachten op de release van Dying Light 2, als er niets tussenkomt, en het ziet er naar uit dat in het bijzonder pc- en Xbox-gamers zich mogen opmaken voor een grafisch zombiefestijn.

Dat is toch wat ontwikkelaar Techland, bij monde van lead level designer Piotr Pawlaczyk laat weten. Deze bevestigde namelijk dat Dying Light 2 ondersteuning zal bieden voor VRR (variable refresh rates) op zowel Xbox als pc.

Hij vertelde daarover het volgende: “For those who, as you, appreciate smooth gameplay, we have prepared the Performance mode, which focuses on a high frame-rate (60FPS + optionally with VRR)”

Nu in gewone mensentaal want ik moest het ook even opzoeken… Dit betekent dat, hoewel Dying Light 2 geen 120Hz verversingsfrequentie en 120FPS ondersteunt, spelers op Xbox Series X consoles en PC de framerate van de game in bepaalde scenario’s tot boven de 60FPS kunnen opvoeren. Dit is geen garantie dat Techlands vervolg 120FPS zal halen via de VRR-technologie, maar het is goed nieuws dat een prestatiemodus met verhoogde frame rates wordt aangeboden.

En PlayStation 5-gamers dan? Tja, die zijn eraan voor de moeite aangezien PlayStation deze feature niet aan boord heeft. (Al zou dat ooit wel komen…)

Gepubliceerd door Praga

De ouderdomsdeken van Pragalicious maar daarom zeker niet minder delicious dan het jonge grut van de crew. Wilde als kleine jongen een console kopen maar mocht niet van zijn papa. Dus sprak hij de gevleugelde woorden "Later als ik groot ben koop ik het allemaal zelf" Als jonge snaak was hij met zijn korte broek, witte sokken en sandalen vaste klant bij de lunaparken aan zee en op de kermis. Raakte in de ban van Snake en Pong, ging al snel door naar Quake, Hexen, Doom, Wolfenstein 3D en Delta Force. Maar de grote game changers waren Quake 3 Arena (1999) en Unreal Tournament (1999). Praga beweert trouwens dat hij het buitenechtelijke (of moeten we buitenaardse zeggen) kind is van Indiana Jones en Lara Croft. We zullen hem maar in zijn geloof laten... (of tijdig zijn medicatie geven)