Sony’s PS Plus-abonnementen gaan in dalende lijn

Het internet mag dan al gratis zijn, als je wil gebruikmaken van internetmogelijkheden zoals bijvoorbeeld online gamen op PlayStation, Xbox en Switch, dan zal je moeten betalen. In het geval van Sony is dat dan je PS Plus-abonnement.

En dat PS Plus-abonnement dat lijkt wat onder druk te staan want voor het eerst in jaren gaan de aantallen in dalende lijn. Geen goed nieuws voor Sony dat hierdoor toch flink wat centen misloopt.

In het eerste kwartaalverslag van het bedrijf voor het boekjaar 2021 wordt gedetailleerd vermeld dat er nu 46,3 miljoen leden zijn. Dat is een verlies van 1,3 miljoen abonnees in vergelijking met het vorige kwartaal.

In het fiscale jaar 2020 werden in het eerste kwartaal 45 miljoen lidmaatschappen opgetekend, die vervolgens stegen tot 45,9 miljoen in het tweede kwartaal. Daarna ging het weer omhoog met 47,4 miljoen in Q3, en uiteindelijk 47,6 miljoen abonnees in Q4. De eerste telling van het fiscale jaar 2021 brengt het nu terug tot 46,3 miljoen leden.

Volgens Sony’s CFO Hiroki Totoki, is de daling van PS Plus abonnees en maandelijks actieve gebruikers in het afgelopen kwartaal, dat vorig jaar werd afgesloten, te wijten aan het coronavirus. Al noteerden ze wel een verhoging van de gametijd, eveneens door het coronavirus omdat mensen meer thuis waren en games speelden.

Natuurlijk, 104m is geen sterk getal, maar zien we het als een dalende trend? Wij denken van niet. ” zegt hij hierover. En hij gaat verder met “We proberen verschillende elementen te analyseren, maar er zijn geen opvallende trends die we kunnen vastleggen. Misschien moeten we deze maand of volgende maand blijven kijken en een analyse maken.Op het gevaar af in herhaling te vallen, mag ik zeggen dat vorig jaar de stay-at-home vraag achteraf gezien zo aanzienlijk was, dus vergeleken met die periode vorig jaar als trend natuurlijk [is het gedaald]. [Maar] vergeleken met fiscaal 2019 is er een stijging.”

Ik betaal nog steeds netjes jaarlijks mijn PS Plus-abonnement…

Gepubliceerd door Praga

De ouderdomsdeken van Pragalicious maar daarom zeker niet minder delicious dan het jonge grut van de crew. Wilde als kleine jongen een console kopen maar mocht niet van zijn papa. Dus sprak hij de gevleugelde woorden "Later als ik groot ben koop ik het allemaal zelf" Als jonge snaak was hij met zijn korte broek, witte sokken en sandalen vaste klant bij de lunaparken aan zee en op de kermis. Raakte in de ban van Snake en Pong, ging al snel door naar Quake, Hexen, Doom, Wolfenstein 3D en Delta Force. Maar de grote game changers waren Quake 3 Arena (1999) en Unreal Tournament (1999). Praga beweert trouwens dat hij het buitenechtelijke (of moeten we buitenaardse zeggen) kind is van Indiana Jones en Lara Croft. We zullen hem maar in zijn geloof laten... (of tijdig zijn medicatie geven)