De toekomst van Battlefield is free-to-play zegt EA

Electronic Arts, Battlefield en free-to-play in één zin. Wie had dat ooit gedacht? En toch is de toekomst van Battlefield free-to-play zegt Electronic Arts.

Tja, waarom niet eigenlijk? Net als Activision, Call of Duty en free-to-play in één zin wel de normaalste zaak ter wereld zijn, dit natuurlijk door Warzone, de gratis battle royale-variant.

Maar EA lijkt zich meer en meer te willen focussen op games as a service, dat zegt het bedrijf zelf bij monde van CEO Andrew Wilson.

Om te beginnen krijgen we niet, zoals bij Call of Duty, elk jaar een nieuwe Battlefield op ons bord geserveerd. Dat is de laatste jaren wel duidelijk geworden. Maar bij de bekendmaking van de kwartaalcijfers, liet hij iets interessants vallen. Wilson zei namelijk dat Battlefield 2042 anders zal zijn dan eerdere games, in die zin dat EA het ziet als een live service, en dat de studio heeft geïnvesteerd in manieren om spelers ook na de lancering betrokken te houden.

Ik denk dat je moet denken aan Battlefield als een service. Wat we doen voor de launch van dit spel is echt een revolutie en het opnieuw uitvinden van onze oorlogsvoering op epische schaal is in de context van gameplay. Daarnaast hebben jullie ons Battlefield Portal horen aankondigen, dat echt begint te leunen op door gebruikers gegenereerde content en zal zorgen voor een langdurige betrokkenheid bij het spel,” zei Wilson.

Maar daar stopt Wilson niet. Hij voegt er nog even aan toe dat EA hoopt met All-Out Warfare, samen met Portal en het nog aan te kondigen Hazard Zone, dat spelers de game ook na de lancering zullen blijven spelen. Hij zei ook dat deze visie zich uitstrekt tot andere gebieden die Battlefield nog niet heeft betreden zoals mobile en free-to-play.

Hij sluit af met “Dus terwijl een lancering om het jaar waarschijnlijk logisch is zoals we er nu over denken, zijn we echt gericht op 365 dagen betrokkenheid bij de franchise op een platformniveau over elk apparaat waarop consumenten willen spelen.

We zijn benieuwd.

Gepubliceerd door Praga

De ouderdomsdeken van Pragalicious maar daarom zeker niet minder delicious dan het jonge grut van de crew. Wilde als kleine jongen een console kopen maar mocht niet van zijn papa. Dus sprak hij de gevleugelde woorden "Later als ik groot ben koop ik het allemaal zelf" Als jonge snaak was hij met zijn korte broek, witte sokken en sandalen vaste klant bij de lunaparken aan zee en op de kermis. Raakte in de ban van Snake en Pong, ging al snel door naar Quake, Hexen, Doom, Wolfenstein 3D en Delta Force. Maar de grote game changers waren Quake 3 Arena (1999) en Unreal Tournament (1999). Praga beweert trouwens dat hij het buitenechtelijke (of moeten we buitenaardse zeggen) kind is van Indiana Jones en Lara Croft. We zullen hem maar in zijn geloof laten... (of tijdig zijn medicatie geven)