World of Tanks viert 11de verjaardag met nieuwe tanks, mappen en extra’s

Er zijn weinig games die meer dan tien jaar na hun release nog altijd populair zijn. Ook World of Tanks, dat zijn elfde verjaardag viert, hoort bij dat selecte clubje. En dat viert ontwikkelaar/uitgever Wargaming met de August Heat Update 1.14

Een belangrijk onderdeel van August Heat is Update 1.14, aangevuld met een heleboel nieuwe extra’s waaronder de Tsjechoslowaakse zware tanks.

De lijn begint op Tier VII en daarna, op Tier VIII, zullen spelers kunnen profiteren van een functie die uniek is voor de lijn: de keuze uit twee geweren, een klassiek cyclisch of een autoloader met twee patronen. Beide wapens zijn gelijk in prestaties en stats (kaliber, alpha en elevatieboog), maar zullen tankers in staat stellen een wapen te kiezen dat beter bij hun speelstijl past.

Naast de introductie van de Tsjechische units, komt er ook een gloednieuwe map naar World of Tanks, genaamd Safe Haven. De 1000×1000-meter grote zomerkaart, die beschikbaar is voor Random Battles, speelt zich af in het Japan van de jaren zestig en dit nieuwe slagveld bevat een gedemilitariseerde burgerhaven die geleidelijk het kleine vissersdorpje verdringt dat er eerst was.

De soundtrack van deze kaart is het resultaat van een samenwerking tussen het audioteam van World of Tanks en Akira Yamaoka, de bekende componist van Silent Hill.

Een andere nieuwe toevoeging is Field Modification. Hiermee kunnen tankers hun favoriete voertuigen precies configureren, afhankelijk van hun favoriete gevechtsrol. Deze mechanica is beschikbaar voor alle voertuigen van Collectors en Tier VI-X, met uitzondering van huurvoertuigen.

Ook krijgen alle voertuigen die toegang hebben tot Field Modifications een nieuwe parameter, Role, die eerder werd geïntroduceerd in Ranked Battles en in totaal zijn er 15 om uit te kiezen.

Om de 11e verjaardag van World of Tanks te vieren, zullen spelers worden getrakteerd op waardevolle beloningen en coole geschenken.

Tot slot zal August Heat de introductie van Topography zien, een gloednieuwe modus die de navigatievaardigheden van tankers op de proef zal stellen, de terugkeer van de fan-favoriete Frontline en nog veel meer.

Gepubliceerd door Praga

De ouderdomsdeken van Pragalicious maar daarom zeker niet minder delicious dan het jonge grut van de crew. Wilde als kleine jongen een console kopen maar mocht niet van zijn papa. Dus sprak hij de gevleugelde woorden "Later als ik groot ben koop ik het allemaal zelf" Als jonge snaak was hij met zijn korte broek, witte sokken en sandalen vaste klant bij de lunaparken aan zee en op de kermis. Raakte in de ban van Snake en Pong, ging al snel door naar Quake, Hexen, Doom, Wolfenstein 3D en Delta Force. Maar de grote game changers waren Quake 3 Arena (1999) en Unreal Tournament (1999). Praga beweert trouwens dat hij het buitenechtelijke (of moeten we buitenaardse zeggen) kind is van Indiana Jones en Lara Croft. We zullen hem maar in zijn geloof laten... (of tijdig zijn medicatie geven)