Sony verkoopt PS5-consoles niet langer met verlies

We weten allemaal dat het niet op de consoles of computers zelf is dat de fabrikanten winst maken. Die winst halen ze uit de verkoop van games en/of toebehoren die bij die platformen horen. Zo verkocht ook Sony de PS5 met verlies, maar dat is nu niet langer het geval.

Sony zegt dat het PS5-model met disc niet langer verlies lijdt bij elke verkoop, terwijl de verliezen van de PS5 Digital Edition worden gecompenseerd door de verkoop van andere hardware.

Bloomberg bevestigde het nieuws dat tijdens Sony’s recente quarterly earnings call, CFO Hiroki Totoki bevestigde dat het PS5-model met disc drive (499 euro) niet langer met verlies verkocht wordt. Het andere model, de PS5 Digital Edition (399 euro) wordt nog wel met verlies verkocht, maar dat maakt de studio goed met de verkoop van zowel de PS4 als extra’s en toebehoren.

Ondertussen werden er al 10,1 miljoen PS5’s verscheept wereldwijd. Sony hoopt snel aan een totaal aantal van 14,8 miljoen units te geraken zegt het.

En er is nog goed nieuws, in het bijzonder voor gamers die hopen snel een PS5 te bemachtigen. Tijdens de call zei Hiroki Totoki, de CFO dus), dat Sony genoeg semiconductor chips op voorraad zal hebben om die aantallen te halen.

Eerst zien en dan geloven zei ons bomma altijd…

Gepubliceerd door Praga

De ouderdomsdeken van Pragalicious maar daarom zeker niet minder delicious dan het jonge grut van de crew. Wilde als kleine jongen een console kopen maar mocht niet van zijn papa. Dus sprak hij de gevleugelde woorden "Later als ik groot ben koop ik het allemaal zelf" Als jonge snaak was hij met zijn korte broek, witte sokken en sandalen vaste klant bij de lunaparken aan zee en op de kermis. Raakte in de ban van Snake en Pong, ging al snel door naar Quake, Hexen, Doom, Wolfenstein 3D en Delta Force. Maar de grote game changers waren Quake 3 Arena (1999) en Unreal Tournament (1999). Praga beweert trouwens dat hij het buitenechtelijke (of moeten we buitenaardse zeggen) kind is van Indiana Jones en Lara Croft. We zullen hem maar in zijn geloof laten... (of tijdig zijn medicatie geven)