Er komt een serie gebaseerd op Kevin Costners epische filmflop Waterworld

Eerlijk? Ik vond Waterworld, een post-apocalyptische film van Kevin Costner uit 1995, nog best te pruimen. Ook de gelijknamige spektakel- en stuntshow in de Universal Studio’s in Hollywood, die ik reeds twee keer zag, was best plezant. Voor de fans (en niet voor de haters) is er nu geweldig nieuws. (Al denkt ieder daar het zijne van…)

Dan Trachtenberg, de man die je kent van 10 Cloverfield, en die momenteel druk in de weer is met de Predator 5-film, heeft namelijk laten weten dat hij Waterworld opnieuw tot leven gaat brengen in de vorm van een streaming-serie.

Ook Predator 5-producent John Davis doet zijn duit in het zakje. In een interview met Collider vertelt hij dat de streaming-serie gebaseerd op Kevin Costners post-apocalyptische actiefilm Waterworld, en dat de sequel zich afspeelt 20 jaar na het verhaal van de originele film.

Het verhaal van de film, zo’n beetje Mad Max op het water, ging als volgt: Na het smelten van de poolijskappen ligt het grootste deel van de wereld onder water. Sommige mensen hebben het overleefd, maar nog minder, zoals de Mariner (Kevin Costner), hebben zich aan de oceaan aangepast door kieuwen te ontwikkelen. De Mariner, van nature een lone wolf sluit met tegenzin vriendschap met Helen (Jeanne Tripplehorn) en haar jonge metgezel, Enola (Tina Majorino), wanneer ze ontsnappen van een vijandig kunstmatig eiland. Al snel achtervolgen de sinistere Smokers hen in de overtuiging dat Enola de sleutel heeft tot het vinden van het mythische Dryland.

Wat, waar en wanneer de reeks te zien zal zijn, dat zal nog even duren. Er zal met andere woorden, hier komt ie, nog heel wat water naar de zee lopen, voor het zover is waarschijnlijk.

Gepubliceerd door Praga

De ouderdomsdeken van Pragalicious maar daarom zeker niet minder delicious dan het jonge grut van de crew. Wilde als kleine jongen een console kopen maar mocht niet van zijn papa. Dus sprak hij de gevleugelde woorden "Later als ik groot ben koop ik het allemaal zelf" Als jonge snaak was hij met zijn korte broek, witte sokken en sandalen vaste klant bij de lunaparken aan zee en op de kermis. Raakte in de ban van Snake en Pong, ging al snel door naar Quake, Hexen, Doom, Wolfenstein 3D en Delta Force. Maar de grote game changers waren Quake 3 Arena (1999) en Unreal Tournament (1999). Praga beweert trouwens dat hij het buitenechtelijke (of moeten we buitenaardse zeggen) kind is van Indiana Jones en Lara Croft. We zullen hem maar in zijn geloof laten... (of tijdig zijn medicatie geven)