Respawn blokkeert 2000+ dashboard cheaters op Apex Legends, vooral PS4-gamers

Apex Legends

Bij Warzone zitten heel wat pc-cheaters, dat heb ik al meerdere keren mogen ondervinden. Maar bij Apex Legends zijn het vooral de PS4-gamers die cheaten… De cijfers bewijzen het!

Respawn hield recent een grote opkuisactie bij de zogenaamde dashboard cheaters en daaruit kwamen opvallende cijfers naar boven. Zo bleek namelijk dat de meeste van de meer dan 2000 accounts die onlangs uit Apex Legends zijn verbannen voor dashboarding, of het misbruiken van matchmaking in de Ranked modus, speelden op PS4.

Conor Ford, die Apex’ beveiliging onder zijn hoede heeft bij Respawn, bevestigde dat van de 2086 spelers die op 29 juli 2021 werden verbannen, 1965 op PS4 speelden, 62 op Xbox, 44 op pc en 15 op Nintendo Switch.

Niet bekend met het fenomeen dashboarding? Bij dashboarding gaan spelers het spel droog afsluiten aan het einde van een verloren wedstrijd. Zo voorkomen ze dat ze RP verliezen. Door hier misbruik van te maken kunnen de cheaters hun hoge ranking status ten onrechte behouden.

Gepubliceerd door Praga

De ouderdomsdeken van Pragalicious maar daarom zeker niet minder delicious dan het jonge grut van de crew. Wilde als kleine jongen een console kopen maar mocht niet van zijn papa. Dus sprak hij de gevleugelde woorden "Later als ik groot ben koop ik het allemaal zelf" Als jonge snaak was hij met zijn korte broek, witte sokken en sandalen vaste klant bij de lunaparken aan zee en op de kermis. Raakte in de ban van Snake en Pong, ging al snel door naar Quake, Hexen, Doom, Wolfenstein 3D en Delta Force. Maar de grote game changers waren Quake 3 Arena (1999) en Unreal Tournament (1999). Praga beweert trouwens dat hij het buitenechtelijke (of moeten we buitenaardse zeggen) kind is van Indiana Jones en Lara Croft. We zullen hem maar in zijn geloof laten... (of tijdig zijn medicatie geven)