Gamende jongens leven langer en worden minder rap depressief

We hebben altijd al geweten dat gamen goed was voor zowel je fysieke als mentale ontwikkeling. Nu blijkt uit een onderzoek dat gamende jongens langer leven en minder snel ziek worden. Hebben wij even geluk zeg…

Er werd al heel veel onderzoek naar en rond de effecten van gaming op de mens gedaan. Maar deze kenden we nog niet.

Het University College of London (UCL), het Zweedse Karolinska Institutet en het Australische Baker Heart and Diabetes Institute deed namelijk een onderzoek naar het effect van gamen op jongens en meisjes. En ze kwamen tot een verrassende conclusie.

Jongens die gamen leven langer en worden minder snel ziek. Bij meisjes die gamen was dat niet het geval, daar werden andere effecten vastgesteld. Dat bleek uit een onderzoek waarin de internet- en gamegewoonten onderzocht werden van 11.341 jongvolwassenen, geboren tussen 2000 en 2002. Hen werd gevraagd hoeveel tijd zij doorbrengen op sociale media, het spelen van videogames of surfen op het web.

Eerst de jongens: jonge gasten, ongeveer 11 jaar oud, die regelmatig videogames spelen hadden drie jaar later 24 procent minder depressieve symptomen dan jongens die minder dan eens per maand een game spelen.

Opgelet, belangrijk hier om mee te geven is dat de effecten vooral werden waargenomen bij jongens die minder bewegen. Ook halen minder actieve jongens, volgens de onderzoekers, meer plezier en sociale interactie uit videogames. En dan hebben we het nog niet gehad over het probleemoplossend denken en handelen, oog-hand coördinatie en het aanleren van bijvoorbeeld de Engelse taal.

While we cannot confirm whether playing video games actually improves mental health, it didn’t appear harmful in our study and may have some benefits. Particularly during the pandemic, video games have been an important social platform for young people.”

En dan nu de meisjes: meisjes die meer op sociale media zaten, ontwikkelden meer depressieve symptomen. Iets wat bij jongens niet het geval was. Ook de tijd die ze aan een activiteit besteden, kan een invloed hebben. Zo speelden de jongens beduidend meer videogames, terwijl de meisjes dan weer meer tijd spendeerden op sociale media.

Als je dus langer wil leven dan je vrienden, dan weet je dus wat je te doen staat.

Gepubliceerd door Praga

De ouderdomsdeken van Pragalicious maar daarom zeker niet minder delicious dan het jonge grut van de crew. Wilde als kleine jongen een console kopen maar mocht niet van zijn papa. Dus sprak hij de gevleugelde woorden "Later als ik groot ben koop ik het allemaal zelf" Als jonge snaak was hij met zijn korte broek, witte sokken en sandalen vaste klant bij de lunaparken aan zee en op de kermis. Raakte in de ban van Snake en Pong, ging al snel door naar Quake, Hexen, Doom, Wolfenstein 3D en Delta Force. Maar de grote game changers waren Quake 3 Arena (1999) en Unreal Tournament (1999). Praga beweert trouwens dat hij het buitenechtelijke (of moeten we buitenaardse zeggen) kind is van Indiana Jones en Lara Croft. We zullen hem maar in zijn geloof laten... (of tijdig zijn medicatie geven)