Verkoop Oculus Quest 2 tijdelijk opgeschort door klachten huidirritatie

De Oculus Quest 2 wordt door velen aanzien als de perfecte Virtual Reality-bril. Zijn prijs is redelijk en de ervaring die je krijgt is ontzettend goed. Enkel het feit dat je vast hangt aan Facebook, dat Oculus enkele jaren geleden opkocht, is voor velen een doorn in het oog.

En sommige gebruiken voelen dit bijna letterlijk. Want een klein percentage van de gebruikers klaagt over irritatie rond de ogen na langdurig gebruik van de bril. Het probleem zit hem blijkbaar in het schuim dat gebruikt werd om ervoor te zorgen dat je de bril comfortabel kan dragen.

Het probleem is toch niet klein zo blijkt, want Facebook heeft beslist om de verkoop van de VR-bril tijdelijk stop te zetten. Deze beslissing hebben ze genomen in samenspraak met Health Canada en de US Consumer Product Safety Commission.

Gamers die de bril al in hun bezit hebben, worden gelukkig ook niet in de steek gelaten. Zij kunnen via de officiële website kosteloos een speciale siliconen cover aanvragen. Hierdoor wordt het traagschuim ingekapseld en kan het niet langer voor irritatie zorgen.

De verkoop van de Oculus Quest 2 wordt op 24 augustus hervat. Dan lanceert Facebook ook een nieuwe versie van de Quest 2, waarbij het opslaggeheugen opgeschaald wordt naar 128GB. En dat terwijl de basisprijs dezelfde blijft. De nieuwe modellen zullen allemaal geleverd worden met de siliconen cover.

Gepubliceerd door MrRolfson

MrRolfson draait al heel wat jaren mee in de gameswereld. Hij startte zijn carrière bij GUNK als journalist, vaste cameraman en monteur voor GUNKtv. Games met raceauto's en voetballers in de hoofdrol speelt hij het liefst. Maar hij is ook altijd te vinden voor een goede RPG en action/adventure game. Nintendo en Mario draagt hij een bijzonder warm hart toe, maar zijn favoriete game aller tijden is toch zonder enige twijfel Bioshock.