Spelers organiseren virtuele protestactie én Walkout ter ondersteuning #ActiBlizzWalkout

Activision Blizzard

Wow, het gaat echt niet goed met Blizzard. Wie had ooit durven denken dat de studio die ons Warcraft, Diablo, World of Warcraft, StarCraft en andere iconische titels leverde ooit zo onder vuur zo komen te liggen. En wat betekent dat allemaal voor bijvoorbeeld Diablo IV?

En het einde van deze zaak, of mogen we ondertussen stilaan het woord beerput gebruiken, is nog lang niet in zicht.

Ter ondersteuning van het personeel dat protesteert aan de poorten van Blizzard organiseren spelers vanavond om 19u00 een virtuele protestactie én een Walkout in Oribos in World of Warcraft.

Deze gecoördineerde massale logout wordt gepromoot als een betere manier voor spelers met actieve subscriptions om een zichtbaar statement te maken naar het bedrijf. Massale logouts sturen een duidelijkere boodschap via analyseerbare spelgegevens in vergelijking met eenvoudige inactiviteit, of gewoon niet inloggen, die beide kunnen worden toegeschreven aan andere variabelen.

Door specifiek allemaal tegelijk uit te loggen, kunnen de ontwikkelaars een aantoonbare piek van doelgerichte logouts zien.

Als je niet kunt inloggen, dan vragen de Activision Blizzard-medewerkers om je steun te betuigen met de hashtag #actiblizzwalkout en het blauwe hartje. Of het doneren/steunen van onderstaande goede doelen als je de middelen hebt:

Black Girls Code
Futures without Violence
Girls Who Code
RAINN
Woman in Animation
Women in Games International

Gepubliceerd door Praga

De ouderdomsdeken van Pragalicious maar daarom zeker niet minder delicious dan het jonge grut van de crew. Wilde als kleine jongen een console kopen maar mocht niet van zijn papa. Dus sprak hij de gevleugelde woorden "Later als ik groot ben koop ik het allemaal zelf" Als jonge snaak was hij met zijn korte broek, witte sokken en sandalen vaste klant bij de lunaparken aan zee en op de kermis. Raakte in de ban van Snake en Pong, ging al snel door naar Quake, Hexen, Doom, Wolfenstein 3D en Delta Force. Maar de grote game changers waren Quake 3 Arena (1999) en Unreal Tournament (1999). Praga beweert trouwens dat hij het buitenechtelijke (of moeten we buitenaardse zeggen) kind is van Indiana Jones en Lara Croft. We zullen hem maar in zijn geloof laten... (of tijdig zijn medicatie geven)