Mortal Kombat 11 is al meer dan 12 miljoen keer verkocht

Niets beter dan af en toe compleet loos te gaan in een paar potjes Mortal Kombat. Zeker nadat je de nieuwe film hebt gekeken. En deze film heeft misschien ook wel extra bijgedragen aan het succes van deze gamefranchise.

Want uitgever Warner Bros. Games heeft vandaag een bericht de wereld ingestuurd dat Mortal Kombat 11, ontwikkeld door NetherRealm Studios, wereldwijd meer dan 12 miljoen keer is verkocht. De game zag in 2019 het levenslicht en is ondertussen beschikbaar op alle consoles en PC.

Mortal Kombat 11 is hiermee de snelst verkopende game uit de volledige franchise. Sinds de lancering van de originele Mortal Kombat game in 1992, werden er meer dan 73 miljoen exemplaren verkocht van de franchise.

En ook de mobiele game doet het lang niet slecht met 138 miljoen downloads.

“Toen Mortal Kombat bijna 30 jaar geleden werd gelanceerd, had ik nooit kunnen dromen dat het zou uitgroeien tot de franchise die het vandaag de dag is met meer dan 73 miljoen verkochte games.” zegt Ed Boon, Creative Director bij NetherRealm Studios en mede-bedenker van Mortal Kombat. “We hebben een aantal van de meest gepassioneerde fans in de wereld en we waarderen de steun die ze ons door de jaren heen hebben getoond.”

Mortal Kombat 11 is verkrijgbaar voor PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox Series X|S, Xbox One, Nintendo Switch, Google Stadia en PC.

Gepubliceerd door MrRolfson

MrRolfson draait al heel wat jaren mee in de gameswereld. Hij startte zijn carrière bij GUNK als journalist, vaste cameraman en monteur voor GUNKtv. Games met raceauto's en voetballers in de hoofdrol speelt hij het liefst. Maar hij is ook altijd te vinden voor een goede RPG en action/adventure game. Nintendo en Mario draagt hij een bijzonder warm hart toe, maar zijn favoriete game aller tijden is toch zonder enige twijfel Bioshock.