1047 Games moet vanwege het succes release Splitgate uitstellen naar augustus

Final Fantasy XIV Online was twee weken geleden digitaal uitverkocht, bij Splitgate zit het net iets anders. Door de overbelasting van de servers besloot ontwikkelaar 1047 Games om tijdelijk de open beta offline te halen.

UPDATE: vanwege het succes van de open bèta, die wel blijft lopen, heeft ontwikkelaar 1047 Games besloten om de release te verschuiven naar augustus. Ondertussen namen sinds de start maar liefst 2 miljoen mensen deel aan de bèta.

Ons team is weggeblazen door de ongelooflijke ontvangst die de Splitgate-community ons heeft getoond,” zegt 1047 Games CEO / mede-oprichter Ian Proulx. “Met de steile en plotselinge toename van spelers die toegang proberen te krijgen tot servers, moeten we een groot aantal technische problemen oplossen die horen bij dit niveau van waanzinnige groei. We hebben hard gewerkt om een spel en ervaring van hoge kwaliteit te bieden, en onze grootste uitdaging is simpelweg om genoeg capaciteit te hebben om de hele gemeenschap te bedienen.

Ondertussen werd ook het kapitaal van de studio verhoogd met maar liefst 10 miljoen dollar dankzij een financiële injectie van partner Human Capital. Dit om de uitbreiding van de technische ondersteuning van de ontwikkelaar te financieren.

Splitgate, dat zich laat zich omschrijven als “Halo meets Portal”, is een free-to-play FPS met een scifi-tintje ontwikkeld door 1047 games.

Zoals de meeste free-to-play games zal ook Splitgate een Battlepass hebben die je 900, zogenaamde, Splitcoints kost. In ruil kan je ook hier dan weer rekenen op skins, wapens, banners, portals en ander speelgoed.

De officiële release staat gepland voor morgen 27 juli, en dit op PlayStation, Xbox en pc. Het team achter de game heeft dus nog slechts een paar uurtjes om ervoor te zorgen dat alles vlekkeloos verloopt.

Dat worden dus spannende tijden in de kantoren van ontwikkelaar 1047 Games.

De bèta werd niet veel later weer online gezet, de developers zijn positief verrast door het resultaat: 500.000 downloads, en dat nog enkele dagen voor de peak!